Bog

Her hvor jeg ringer fra

Af (
2010
)

Anmeldelse

Her hvor jeg ringer fra af Raymond Carver

20 dec.10

Vigtig og anbefalelsesværdig opsamling af Raymond Carvers fortættede hverdagsdramaer og små, barske realiteter.

’Her hvor jeg ringer fra’ er en samlet udgave af tre tidligere udsendte samlinger af Raymond Carvers noveller. Det er ganske vist mere end tyve år siden Carver døde af druk, men hans noveller er stadig pensum på flere universiteter og de kan stadig skabe debat og sætte sig spor.

Senest på grund af en samling noveller ’Beginners’, der viser Carvers noveller før hans berygtede redaktør Gordon Lish skar dem til, og på sin vis grundlagde den ekstremt ordknappe og underspillede stil vi kender Raymond Carver for. ’Beginners’ udkommer på dansk næste år.

Forfatterskabet kendes mest på baggrund af novellerne og ikke mindst den korte minimalistiske form, der har givet stilistisk inspiration til andre forfattere.

Amerikaneren Raymond Carver beskrev i sit forfatterskab middelklassens til tider sørgelige og svære vilkår, primært med rod i fattigdom, alkoholisme og arbejdsløshed. Carver voksede selv op i et tilsvarende miljø, hvilket understreger novellernes ægthed. Faderen alkoholisme prægede ikke kun Raymond Carvers personlige liv, men blev også inddraget i forfatterskabet, akkurat som andre af de sår Carver havde på sjælen.

Raymond Carvers noveller er små fortættede hverdagsdramaer, der i den grad, redigerede eller ej, fortjener læsere.  ’Her hvor jeg ringer fra’ er mere end 400 siders anbefalelsesværdig litteratur.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Johannes Riis
Faustnummer
28533233
Graphic
Ida Balslev-Olesen
ISBN
9788702094435
Antal sider
436

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer