Bog

Glemmedagen

Af (
2022
)

Anmeldelse

Glemmedagen

31 maj.22

En genkendelig historie om at glemme ting i en travl hverdag, men også om at huske på, at det nok skal gå, fordi livet også leves i det uplanlagte. 

Noas mor har glemt, at Noa i dag skal til fødselsdag hos sin klassekammerat Alma, og at han skal have en gave med. De skynder sig til byen, men det er svært at finde en passende gave, så de løber ind og ud af forskellige butikker, hvor Noa keder sig og glemmer sin jakke. Da jakken er fundet, glemmer han sin kasket i en anden butik. De beslutter at hente kasketten og komme lidt for sent. Da de endelig når frem til fødselsdagen, har de glemt gaven, et fint diadem, i bussen! Velankommet til Almas hus, er det den forkerte dag, de er kommet på. De drikker en kop akavet kaffe sammen med Alma og hendes far og skynder sig så med bussen hjem. Da de kommer hjem igen, beslutter de, at i morgen skal de slappe af.

Efterfølgende kan man følge diademets videre færd fra person til person, ind i et eventyr, ned på havets bund, op igen på hovedet af en hund, videre op i et træ i næbbet på en skade for at ende som glimtende eksklusiv seng for en flok små rotteunger i et nedløbsrør. Det er da et eventyr!

Jeg kender ingen, der på et tidspunkt ikke har glemt et eller andet, eller som aldrig har begået fejl. Det er det Sara Lundberg husker os på i sin fine billedbog, hvor hun mesterligt fanger karakterernes ansigtsudtryk og følelser i de lyse detaljer og nogle steder uden ord. Særligt stærkt skildres ubehaget i den ordløse scene, hvor Noas mor og Almas far sidder og drikker kaffe, og de to børn drikker saftevand. Ingen af dem har noget tilfælles og dermed intet at snakke om.

Sara Lundberg benytter sig af mange stærke farver, men i eventyret om diademets rejse til sidst i bogen er guld den eneste farve, hun bruger midt i det sort/hvide, hvilket understreger diademets altafgørende rolle i denne fortælling.

Historien husker os på, at der er dage, hvor det føles som om, at alt går galt, men at det i virkeligheden ofte slet ikke er så slemt. Vi skal bare have et kram, så føler vi os ikke så dumme længere. Billedbogen kan læses med børn fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Straarup & Co
Oversætter
Lisette Agerbo Holm
Faustnummer
62006358
ISBN
9788775495702
Antal sider
44

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer