Bog

Glasfuglene

Af (
2002
)

Anmeldelse

Glasfuglene af Elsie Johansson

16 aug.02

At tage på kaffebesøg hos Olivia i skoven sammen med mor Frida er noget Nancy ser frem til, også selv om der kun er råd til at have en kogt kartoffel med som værtindegave.

Nancy er yngste datter på 13 år i TåPelles fattige familie. Familien består desuden af Dora, den filmstjerne-smukke ældste datter, nu bosiddende i Stockholm, et par tvillingedrenge, som næsten ikke er nærværende i Nancys bevidsthed og Betty, den mellemste og mest glansløse kedeligt sure søster, der blev gravid som 16-årig.
Romanen handler om denne svenske arbejderfamilie i tiden op til Anden Verdenskrig. Især handler romanen om elskede Doras indflydelse på alle familiens medlemmer.

Selv om TåPelle sidder på ufri grund og hverdagen er fattig på penge, er familien stærk på kærlighed. Følelser bliver der ikke talt om, så Nancy Viktoria har hele barndommen igennem travlt med at iagttage og forstå de uudtalte normer og grænser for opførsel.

Det er på én gang en både skrøbelig og stærk familie, som Elsie Johansson med ømhed fortæller om. Personportrætterne er helt fremragende, og romanen er en vidunderlig poetisk og usentimental beretning om almindelige menneskers stærke liv i en ugunstig social position.

Glasfuglene er første del af en trilogi, og jeg glæder mig allerede til at følge den begavede Nancy videre frem gennem livet.

Oversat af Jørgen Nielsen. Fremad, 2002. 228 sider. Kr 278,-

Bogdetaljer

Forlag
Fremad
Faustnummer
23965798
ISBN
9788755723955
Antal sider
228

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer