Bog

Ghost rider

Af (
2007
)

Anmeldelse

Ghost rider: vejen til helvede af Garth Ennis

05 mar.07

G. Floy Studio forlaget har specialiseret sig i at udgive flotte og spændende superheltetegneserier for unge og voksne, og Ghost Rider er endnu et fremragende eksempel herpå.

Der er her tale om et dystert, mørkt og grafisk imponerende mesterværk om en af Marvel universets mest mærkelige skikkelser: Ghost Rider eller Spøgelsesrytteren, som serien hed på dansk, stammer helt tilbage fra 1970'erne, men nærværende udgave bygger på en miniserie fra 2005-2006.

Johnny Blaze, som er Ghost Riders menneskelige alter ego, sælger sin sjæl til djævelen for at redde sin ven fra cancerdøden og som Ghost Rider, må hans sjæl nu nat efter nat køre på Helvedes landeveje på flugt fra alverdens djævle og dæmoner.

Men Johnny Blaze kan også i denne verden optræde som Ghost Rider, hvor han i sin dæmoniske skikkelse tager kampen op mod alskens ondskab.

I nærværende historie vil en skrupelløs rigmand påkalde dæmonen Kazann. Lykkes det, vil Helvede blive flyttet til vores tid og planet, og derfor vil både Himmel og Helvede forhindre dette. Engelen Ruth og djævelen Hoss sendes af sted fra hver sin lejr udelukkende med det formål at få forpurret Kazanns tilsynekomst.

Samtidig har engelen Malachi sin helt egen dagsorden i dette spil, og han lover Ghost Rider sjælen tilbage, hvis han vil hjælpe med at få uskadeliggjort dæmonen før de to andre.

Og så er scenen sat for et spændende kapløb - vil det lykkes Johnny Blaze at redde sin sjæl?

Er man til tegneserier og er indstillet på dette medies specielle udtryksform, og kan man i øvrigt goutere denne inddragen af Himmel og Helvede som en naturlig del af denne tegneseries univers, så får man virkelig smæk for skillingen.

Handlingen er godt nok kringlet men viser sig dog alligevel at hænge fint sammen. Grafikken og billederne må man bare overgive sig til, sjældent har man set djævle og dæmoner tegnet så afskyvækkende, men samtidig også så imponerende flotte - man føler virkelig med hovedpersonens sjælekval.

Ligesom med mange andre tegneserier, og i hvert fald dem for voksne, skal man give sig god, god tid under læsningen - få tekst og billeder til at gå op i en højere enhed, men gør man det, venter der altså en god oplevelse.

Bogdetaljer

Forlag
Roskilde : G. Floy Studio
Oversætter
Tue Gaston
Faustnummer
26633834
ISBN
9788791630316
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer