Bog

Gangsterpigen

Af (
2010
)

Anmeldelse

Ole Frøslev: Gangsterpigen

07 jun.10

Som sædvanlig er personbeskrivelserne ret firkantede og replikkerne ofte ret stive, men det overskygges helt af det tidsbillede, der oprulles i serien Mørketid om Kriminalbetjent Bjørner på Station 7 på Østerbro.Her i sjette bind er vi nået til perioden juni-december 1944, hvor tilstanden spidser yderligere til med folkestrejken i juli, og 19. september da politiet bliver taget af tyskerne.
Frøslev må have lavet et kæmpemæssigt researcharbejde - og har brugt det godt til sit stemningsbillede af København under krigen. Det er på denne kvalitet at bøgerne skal bedømmes og ikke efter mere finlitterære kvalitetsmål. Ole Frøslev virker også mere sikker nu end i starten af serien i hvordan han skal opbygge tids- og stemningsbilledet, så det virker som om man selv er til stede.
Men at bibliotekerne som hovedregel har serien opstillet som krimi er en total misforståelse og vildledning. Hvis man forventer gode krimiplots, er man ilde stedt - men hvis man forventer gode tidsbilleder fra besættelsen, er man godt hjulpet, selv om billedet af Det danske Folks sammenhold mod Det tyske Aag nok er lidt lyserødt...

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Faustnummer
28212321
ISBN
9788770558624
Antal sider
356

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer