Bog

Fugledansen

Af (
1999
)

Anmeldelse

Fugledansen af Ingvar Ambjørnsen

10 apr.00

Elling vågner op på et psykiatrisk hospital, og det går først langsomt op for ham hvor han befinder sig. Elling er 32 år og ude af stand til at klare sig selv. Han har boet alene sammen med sin mor hele livet, og nu er moderen død.

Elling fortæller om livet på institutionen, om samværet med værelseskammeraten Kjell Bjarne og om forholdet til Gunn, den sygeplejeske han forelsker sig i.

Mod slutningen af romanen får vi historien om fugledansen, som han oplevede under en ferietur til Spanien sammen med sin mor. En historie hvor jeg ikke kunne lade være med at få billeder af Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind som moster Elly og Dikael på charterferie ind på nethinden.

Fugledansen er anden del af en serie, men man kan sagtens begynde her. I både første og anden del er Elling jeg-fortæller og det er fuldstændig grotesk humoristisk læsning hvad denne sindssyge person kan fantasere sig til.

Udsigten til paradis er titlen på første del, og dette paradis er beboelsesblokken overfor, som Elling iagttager i døgndrift gennem et teleskop. Samtidig er Elling sygeligt besat af Gro Harlem Brundtland, som han har groteske sexuelle fantasier om!!

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Faustnummer
22678914
ISBN
9788777248092
Antal sider
203

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer