Bog

Fortabt

Af (
2006
)

Anmeldelse

Fortabt af Sue Miller

17 okt.06

Yderst velskrevet og meget nærværende roman om døden og kærligheden, og om livet der i mellem for teenageren Daisy og hendes forældre.

Eva er lykkelig gift med John. De to døtre, hun har med eks-manden Mark, anser John for deres far og ser deres nye lillebror som en integreret del af familien. Eva har med tiden fået et ordentlig forhold til sin eks-mand, men han fylder ikke meget i rollen som far.

Det ændrer sig imidlertid, da John pludselig dør i en ulykke. Fra den ene dag til den anden må Mark påtage sig væsentlig mere ansvar for sine to piger, men også for den lille ulykkelige Theo, som ikke forstår, at hans far er død for altid.

Sue Miller har med "Fortabt" skrevet en smuk og meget nærværende roman om døden og om at elske. Hun viser sorgens mange sider, og gør det på en måde så man nikker genkendende. At sørge er nemlig ikke kun skidt. Det kan også føles som forræderi, når sorgen bliver mindre, og det beskriver Miller fantastisk godt.

Hovedpersonerne i bogen er Eva, Mark og teenagedatteren Daisy. Daisy passer ikke rigtig ind nogen steder, men hun har formået at få et tæt forhold til stedfaderen, så da John dør, efterlades hun i et tomrum, som hverken Eva eller Mark umiddelbart kan udfylde. Det fører Daisy ad mørke veje i forsøget til at finde frem til, hvem hun er, og også denne teenagesorg, skildrer Miller med et godt indblik.

Både sorgen, men også kærligheden beskrives i denne yderst velskrevne roman. Så selvom det ikke er en bog, man klasker sig på lårene af grin over, så er det en bog, som man ikke må snyde sig selv for. Den viser, at livet trods alt går videre, og at der findes kærlighed, også selvom den største bliver taget fra én.

Oversat af Birgitte Brix. Forlaget Aschehoug, 2006. 252 sider. Kr 249,-

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Birgitte Brix
Faustnummer
26432804
ISBN
9788711290095
Antal sider
252

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer