Bog

Forkert nummer

Af (
2018
)

Anmeldelse

Forkert nummer af Natalie Decker

02 jul.19

Forviklinger, teenage dramatik og high school kærlighed er ingredienser i første del af ny serie for det yngre segment .

’Forkert nummer’ er første bog i en ny amerikansk serie om high school kærlighed med serietitlen ’Offsides’, der indikerer ”fodbold”. Det er en meget traditionel storyline med to unge mennesker, der må så grueligt meget igennem, før de kan få hinanden i enden.

Cheerleaderen Layla og fodboldspilleren Tyler kan ikke fordrage hinanden, selvom de er som skabt til at være sammen; smukke, populære og skarpe. Ved en fejl kommer Layla til at sende en sms til et forkert nummer, Tylers nummer. Lidt efter lidt indleder de to et ’sms-forhold’ uden at vide, hvem den anden er, mens de samtidig i skolen sender spydige bemærkninger efter hinanden i bedste Jane Austen stil.

Det er umiddelbart en god og fængende kærlighedshistorie fra cirka. 12 år og opefter, men det hele er alligevel en anelse for naivt og overfladisk, og skrivestilen er noget ujævn, hvilket muligvis, muligvis ikke, kan være oversætterens skyld. Der er en lille sidehistorie om Laylas ordblindhed, der er vældig sympatisk og fint beskrevet, men jeg hæfter mig ved al den aggressive energi der nogle gange pludselig flyder ud fra siderne, det er som om personerne har en boblende vrede i sig, hvilket føles noget overdrevet. Til gengæld er beskrivelserne af den ungdommelige usikkerhed og de storladne følelser meget præcise og genkendelige, universelt som det er.

Der er masser af teenagedramatik og vanskeligheder med at kommunikere, og det hele er meget amerikansk, men jeg er sikker på at det vil blive slugt råt af det yngre segment. Det er en forholdsvis dydig historie uden explicitte sexscener, derfor den også egner sig fint til helt unge piger. Jeg selv var ved at falde pladask i, da den startede godt ud, men sidste halvdel blev noget rodet med al for megen vekslen mellem had og kærlighed og en lidt abrupt slutning, hvilket gjorde den til en lidt blandet fornøjelse. Sidste afsnit giver et hint om næste bogs hovedpersoner.

Bogdetaljer

Forlag
Palatium Books
Oversætter
Rie Lund Rosenkilde
Faustnummer
55118256
ISBN
9788793544956
Antal sider
301

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer