Bog

Forfatternes kort : bøgernes fantasiverdener

Af (
2019
)

Anmeldelse

Forfatternes kort : bøgernes fantasiverdener af Huw Lewis-Jones (red)

26 jan.20

Rejs ud i litteraturens fortryllende landskaber og oplev Skatteøen, Narnia, Middle-Earth, Mumidalen og mange andre verdener på helt nye måder i magisk kortbog for alle aldre.

I denne bog fortæller forfattere, hvordan de er blevet inspireret til egne fortællinger af kort fra andre forfatteres storslåede universer.

Kort er magiske og vækker nysgerrighed, uanset om du er barn eller voksen, pige eller dreng. De indeholder en magisk tiltrækningskraft, der pirrer nysgerrigheden og sætter fantasien i gang.

På ingen tid kan man dykke ned i litteraturens verdener og se alting i et helt nyt perspektiv. De elskede og rigt beskrevne boguniverser bliver på kortet faktuelle på en helt ny måde med smukt tegnede landskaber, snoede landegrænser og, hvis man er særligt heldig, flotte kolorerede illustrationer af landets flora og fauna. Et kort kan endog antyde stemninger, gådefulde, lys eller mørke med de stedsangivelser, det måtte indeholde.

’Forfatternes kort’ samler forfatteres blik for kortets betydning, og hvordan kort i nogle tilfælde bliver selve begyndelsen på historien. ’Skatteøen’ er et godt eksempel på dette. I 1881 tegnede Robert Louis Stevenson et kort til sin stedsøn, og kortet blev ikke blot en fantasifuld leg for stedsønnen, men blev en inspirationskilde for Stevenson, som udgav ’Skatteøen’ i 1883.

Huw Lewis-Jones er en glimrende formidler og uddannet historiker fra University of Cambridge. Bag sig har han en række udgivelser om arktiske ekspeditioner.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jakob Levinsen
Faustnummer
46556887
ISBN
9788702274080
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer