Bog

Fatale vol. 5

Af (
1971
)

Anmeldelse

Fatale Vol. 5: Forbandet være mørket af Ed Brubaker og Sean Phillips

31 okt.16

Tegneserie for voksne. Med denne femte og sidste del af serien er der lagt op til, at alle tråde og forvirring forløses. Dette sker desværre ikke helt.

Det er noget af en historie, Brubaker har fundet på, og langt hen ad vejen er denne blanding af crime noir mysterium og decideret horror ganske fængende, og på mange måder noget man ikke har set før. Historien om den mystiske, tilsyneladende udødelige kvinde, Jo, og hendes besynderlige evne til at få alle mænd til at falde for sig, startede så lovende i de to første bind, men nu ser det ud til, at selv Brubaker har givet op. Alle de mange ledetråde og sidehandlinger skulle have været samlet i dette sidste bind, og selvom der retfærdigvis er skitseret en slags slutning, så sider man alligevel underligt uforløst tilbage.

Nicolas Lash, som er en af de mænd, der har været i kløerne på Jo, bliver holdt fanget af den tidligere musiker Nelson. Nelson er ligeledes håbløst fortabt i Jo, men ved at torturere Nicolas håber han, at dette vil få Jo til at dukke op igen. Og ganske rigtigt: Det gør hun, men kun for at befri Nicholas. Det viser sig, at hun har en overordnet plan med Nicolas - en plan, som en gang for alle skal få den mystiske sekt til at opgive deres århundrede år gamle forfølgelse af hende.

Sammen med bogsamleren Otto venter Jo nu på det helt rigtige tidspunkt, og Nicolas, som ikke kan slippe sin betagelse af hende, følger villigt trop uden helt at vide, hvad det går ud på.

Som man vil kunne se af ovenstående, er det bestemt ikke en historie, der er sådan lige at få has på. I hvert fald er det en absolut nødvendighed at have læst alle de foregående bind, og selv dette er desværre ikke helt nok. Forvirringen vinder over plottet, og det har nok ikke været meningen. Det virker som om, Brubaker har tabt historien undervejs. Tilbage bliver dog indtrykket af en interessant historie, hvor billedsiden står tilbage med alle kvaliteterne. Philips tegninger er nemlig af meget høj standard og matcher det dystre indhold perfekt. - lidt gammeldags af udseende med en masse små ruder og farvelægningen er mørk og violet, bortset fra lidt mere rødt, når drabene og uhyggen tager over.

Bogdetaljer

Secondary title
The Penguin English library
Forlag
Harper & Row
Faustnummer
0
ISBN
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer