Bog

Erindringsfortællinger

Af (
2018
)

Anmeldelse

Erindringsfortællinger af Hans Kirk

25 feb.19

Novellerne holder vand, selv om de har mange år på bagen og handlingsmæssigt går tilbage til starten af forrige århundrede. En meget velskrevet og læseværdig samling.

Især op til 2. verdenskrig fik Hans Kirk smør på brødet ved at skrive ugebladsnoveller – ofte under pseudonym. Sideløbende leverede han til fx Politikens Magasinet, Land og Folk m.m. En del er baseret på egne erindringer, hvoraf mange er samlet her.

Det er især barndommen ved Hadsund eller hos bedsteforældrene i Thy, der har dannet basis for mange fortællinger. Som lægesøn kom han med rundt til mange mennesker, som han som voksen portrætterede og supplerer med barndomsminder om legekammerater. Der er dog også et par stykker fra voksenlivet: En novelle, hvor han under interneringen i Vestre fængsel under krigen mindes et barndomssagn samt en beretning om flugten fra Horserødlejren.

Enkelte af novellerne har dannet baggrund for Kirks egen samling af erindringsnoveller, 'Skyggespil' fra 1953. Som Kirk selv havde for praksis, mens han levede, er retskrivningen gjort tidssvarende. Bogen har en meget oplysende indledning af Morten Thing.

 

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
54025947
ISBN
9788770705950
Antal sider
144

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer