Bog

En søster i mit hus

Af (
2016
)

Anmeldelse

En søster i mit hus af Linda Olsson

20 sep.16

Et spændende og velskrevet familiedrama om to søstre, der har haft en traumatisk opvækst. Olsson har en fantastisk evne til at skildre menneskelige relationer.

De to søstre Emma og Maria mødes til deres mors begravelse. De har ikke set hinanden længe. Alligevel vælger Maria helt spontant at invitere Emma på besøg i hendes hus i Spanien.

To år senere ankommer Emma med bussen til den lille by ved havet. Mens Maria venter, fortryder hun invitationen. Dagene går og de finder lige så stille ind til hinanden. Gode samtaler og fælles oplevelser får dem begge til at slappe mere af. Minderne fra barndommen, deres fælles historie og det uforløste traume, som de begge lider under, bliver langt om længe talt igennem, selvom Maria kæmper imod.

Søstrene er meget forskellige. Maria er den selvstændige, mens Emma er mere forsigtig og har det svært med sig selv. Heldigvis genfinder de tilliden til hinanden, og det betyder at de kan fortælle hinanden om, hvad der er sket i deres liv i de mange år, hvor de ikke har haft kontakt.

Søstrene bliver begge indgående beskrevet med den fantastiske evne til at skildre mennesker og relationer, som er kendetegnende for Olsson. Også beskrivelsen af den lille spanske by er gennemført. Man fornemmer havet, de mange dufte og det smukke landskab, som var man der selv.

Romanens temaer er savn, håb og tilgivelse, og de har også været i spil i Olssons tidligere romaner.

Hun er blandt andet kendt for romanen ’Astrid og Veronika’, som også er en yderst velskrevet.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Christian Bundegaard
Faustnummer
52547156
ISBN
9788793338265
Antal sider
176

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer