Bog

En sang til dystre tider

Af (
2020
)

Anmeldelse

En sang til dystre tider

03 dec.20

Krimi fra øverste hylde. Nye læsere kan begynde med Ian Rankins ikoniske politikommissær John Rebus her.

Vor ven Rebus er for længst pensioneret, men da hans svigersøn forsvinder, kan han ikke lade være med at blande sig i det lokale politis arbejde. Samtidig prøver han at få et bedre forhold til datteren Samantha.

I den lille nordskotske kystby, hvor Samantha bor sammen med Keith og deres datter Carrie, arbejder Keith sammen med en gruppe frivillige på at få etableret en tidligere krigsfangelejr som turistattraktion. Han bliver besat af historien omkring projektet og kommer måske til at grave sandheder frem, der ikke er lige behagelige for alle.

Da Keith findes myrdet ude i lejren, peger mistanken flere steder hen – også mod Samantha, hvad der naturligvis gør Rebus’ bestræbelser på at finde sandheden endnu mere intense.

Nede i Edinburgh er Rebus’ tidligere kollega Siobhan Clarke på en sag om en mulig hate-crime: et mord på en ung, saudiarabisk studerende fra det absolutte lokale jetset. Hun får assistance af Malcolm Fox, som hun modvilligt danner par med. Han rapporterer tilsyneladende til sine overordnede i hovedkvarteret, og har han ikke et eller andet kørende med den lokale storgangster, Morris Gerald Cafferty, som Rebus også var lidt tæt på?
Det er en meget veloplagt og spændende historie, hvor de to sager naturligvis har lidt forbindelser.

Ian Rankin er snart oppe på et kvart hundrede Rebus-krimier (plus to andre, der har ovennævnte Malcolm Fox i hovedrollen), og kvaliteten er absolut ikke faldet. Man holder af den til tider møg-irriterende pensionist og har heldigvis stadig Siobhan med til det ”rigtige” politiarbejde.

Det er krimi fra den øverste kvalitetshylde, og nye læsere kan godt starte her, men pas på: du risikerer at blive så fanget af stoffet, at du må igennem bagkataloget også!

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
38289217
ISBN
9788772046167
Antal sider
392

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer