Bog

En gylden tid

Af (
2008
)

Anmeldelse

En gylden tid af Tahmina Anam

16 feb.09

En gylden tid fortæller en vidunderlig medrivende historie om en mors kærlighed, et lands opståen og en krigs grusomhed.

Det er en historie om det store i det små i denne stilfærdige hverdagshistorie om enken Rehanas liv og udvikling fra at være en gift kvinde til at skulle finde ud af at tage sig af sig selv og sine børn. Alt imens den store historie er at det hele foregår i et land i oprør og krig da Østpakistan løsriver sig og bliver den selvstændige stat Bangladesh. Rehana må vælge side på trods af den splittelse hun føler på grund af sin baggrund, og hun vælger side, men mere på grund af børnene end på grund af nationalfølelser.

I historiens begyndelse fortæller Rehana ved sin mands grav at hun har mistet deres børn. De er taget fra hende fordi hun ikke har taklet sin mands død korrekt og har ladt dem se upassende film i biografen. Hendes første kamp går ud på at få børnene tilbage og skaffe sig en levevej. Den næste kamp går ud på at få sine børn levende igennem krigen. Hun er en løvemor som efter at have følt tabet ved at miste dem vil gøre alt for sine børn.

Temaerne i bogen er mange, en kvindens frihed og uafhængighed, en mors kærlighed til sine børn som også kan være meget forskellig fra det ene barn til det andet, politisk overbevisning, religion, skyld og skam, krigens folkedrab, grusomhed og ondskab.

Dette er en enestående mulighed for at lære et land, vi normalt ikke hører meget om, lidt bedre at kende og samtidig læse en vidunderligt levende historie som suger dig ind fra start til slut og både underholder og bevæger.

Romanen er Tahmima Anams debutroman. Hun er født i Bangladesh, men opvokset og uddannet i Europa, hun bor i dag i London.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Julie Top-Nørgaard
Faustnummer
27580947
ISBN
9788711431047
Antal sider
349

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer