Bog

Ekskonernes Klub

Af (
1993
)

Anmeldelse

Ekskonernes klub af Olivia Goldsmith

01 feb.07

Kvinderne tager så grueligt hævn over deres eksmænd, som har udskiftet dem med yngre og tyndere modeller. En rigtig morsom bog, som vil få enhver ekskone til at fryde sig.

Cynthia Griffin har begået selvmord, fordi hun er så ulykkelig over at manden har forladt hende. Eksmanden har ikke engang så meget finfølelse, at han selv deltager i begravelsen. Cynthias veninde Annie mobliliserer sine to andre fraskilte veninder, og de tre møder alle op til begravelsen. Da Annie senere modtager Cynthias afskedsbrev, som fortæller om, hvordan manden behandlede hende i løbet af deres 20 års ægteskab, bliver hun så rasende, at hun må reagere.

Hun og veninderne slår sig sammen, og de beslutter sig for at hævne sig, ikke bare på Cynthias eksmand, men også på deres egne eksmænd, som alle viser sig at have været nogle dumme svin.

Det fællesskab, de tre får i Ekskonernes Klub, får det bedste (eller skal man kalde det det værste?) op i dem alle, og de viser sig at være i stand til at udspekulere de mest raffinerede metoder til at slå mændene ud, financielt, socialt og seksuelt.

Vi bevæger os i et meget velhavende New Yorker-miljø, hvor penge, magt, udseende og sociale forbindelser betyder alt. Sikkert ikke lige det miljø, danske fraskilte, enlige mødre færdes mest i. Men det gør ikke så meget, for romanen er skrevet med så megen humor og vid, at man ikke kan lade være med at overgive sig.

Men forfatteren formår alligevel at få lidt anderledes aspekter med i bogen, her er ikke kun vidunderlige og smukke skuespillerinder og millionøser, men også kvinder med pengesorger, fedmeproblemer, homoseksualitet og en datter med Downs syndrom. Og så er der en rigtig gæv og sjov gammel rig onkel, som er lykkeligt gift med en væsentligt yngre kvinde. De to slår sig sammen med Ekskonernes klub, og viser sig at være meget hjælpsomme i fuldførelsen af rænkespillet.

Bogen har været filmatiseret - jeg husker den som en rigtig sjov amerikansk komedie.

Romanen er rigtig god, både hvis man selv går gennem alle skilsmissens kvaler, men også, hvis man er lykkeligt gift.

Kan anbefales, hvis man trænger til en rigtig god underholdningsroman.

Olivia Goldsmith: Ekskonernes klub. Oversat fra engelsk og nænsomt forkortet ifølge aftale med forfatteren af Jette Røssell efter 'The First Wives' Club'. Vinten, 1993. 319 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Vinten
Faustnummer
20494484
ISBN
9788741400570
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer