Bog

Det sidste kapitel

Af (
2011
)

Bogdetaljer

Forlag
Kristeligt Dagblad
Faustnummer
28641702
Graphic
Karin Bonnesen, Trille C. B. Skjelborg
ISBN
9788774670605
Antal sider
311

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfCarsten Ovesen
man, 02/03/2020 - 14:29

Nu har jeg lige færdiggjort bogen og må sige, at jeg er rørt. Der er ikke meget, der bevæger mig i forhold til det med døden og begravelse. Hvilket nok hænger sammen med, at jeg er bedemand i Svendborg med masser af erfaring i det fynske og har været med til og stået for utallige begravelser, bisættelser og diverse andre måder, at begrave sine kærer på.

Selv jeg er overrasket over nogle af de ting der kan lade sig gøre i nutidens Danmark. Samtidig kan jeg også sagtens kende til mange af de måder folk vælger, at blive begravet på nu, særligt er der en hel del, der faktisk selv vælger, at planlægge deres ceremoni helt ned til mindste detalje, så de efterladte nærmest ikke skal tage stilling til noget. Dette er selvfølglig langt mest brugt, når døden har været nært forestående længe.

De personlige historier

Især de personlige historier omkring det allersværeste ved at miste, kan tage lidt af pusten fra selv den mest garvede person i faget.

Det er ikke nemt at miste, og som bedemand ved jeg godt, hvor mange forskellige måder der er at sørge på. Folk tager det utrolig forskelligt, så det at læse disse fortællinger, som jeg også selv kan nikke genkendende til i virkeligheden, er lidt af en oplevelse.

 

Alt i alt en skøn bog, der virkelig tager hånd om det der sker, efter døden er sket for de efterladte. Hvorledes kommer følelserne frem? Hvad skal man gøre? Hvad kan bedemanden hjælpe med og diverse andre spørgsmål omkring livet efter døden for de efterladte.

Jeg vil helt sikkert anbefale den til enhver der er det mindste i tvivl omkring tingene eller er nysgerrig omkring døden, ikke bare for bedemanden, men også selve følelserne der kommer i spil og, hvor svært det egentlig er, at balancere følelserne med det praktiske, der også skal til bare dage efter døden.