Det gyldne kompas 3

Bog

Det gyldne kompas 3

Af (
2020
)

Anmeldelse

Det gyldne kompas 3 af Stéphane Melchior og Clément Oubrerie (ill.)

06 jan.20

Philip Pullmans verdenskendte klassiker begår sig fremragende i tegnet form, som nu er nået til tegneserie-versionens sidste bind i fortolkningen af Det gyldne kompas.

Det er en udsøgt fornøjelse at stifte fornyet bekendtskab med Pullmans univers, når det foregår på en måde som denne. Melchiors og Oubreries fortolkning af en elsket fantasy-klassiker tilfører universet så meget nyt, at det er kæmpe fornøjelse for øje og sjæl at gå ombord i.

Lyra og hendes følge kæmper sig videre mod nord for at løse mysteriet om støv og finde Lord Asriel. Dette tredje binds hovedaktør er uden tvivl den imponerende, men udstødte isbjørn Iorek Byrnison, der nu er vendt hjem til sit rige for at genindtage den trone, som retmæssigt tilhører ham. Med hjælp fra Lyras list spiller isbjørnen højt spil i det endelige opgør med den forfængelige kong Iofur Raknison.

Lyra viser sig igen som en modig og egenrådig pige, men denne gang kan hun intet stille op mod de voksnes uretfærdighed, og må gennemgå smertelige hændelser. Dette åbner hendes øjne for det virkelige formål med Støv og hvorfor de voksne frygter dets egenskaber i sådan en grad, at de ønsker at tilintetgøre det. Med denne viden i bagagen krydser Lyra og Pan ind i den anden verden for at lede videre efter Støv og forhindre, at det falder i de forkerte hænder.

Historien fortsætter i ’Skyggernes kniv’, som Melchior og Oubrerie netop nu er i gang med at adaptere til tegneserieform.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Hanna Lützen
Graphic
Clément Oubrerie, Philippe Bruno
ISBN
9788770858038
Antal sider
72

Læs også

Graphic novels

I dette tema belyser vi mangfoldigheden inde for graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer