Bog

Den røde baron

Af (
2017
)

Anmeldelse

Den røde baron af Pierre Veys og Carlos Puerta

28 apr.17

En ung mands karriere indledes i denne smukke tegneserie om det kendte flyver-es fra 1. Verdenskrig.

Dette er en tegneserie i tre dele om Manfred von Richthofen, bedre kendt som ”Den røde baron”. ’Kuglesprøjternes ballet’ er første del, og den giver et godt bud på, hvordan en lavadelig drengs liv kan have været. Manfred går på en velanset skole, hvor ærkerivalen er rigmandssønnen Friedrich, der hader at tabe. Et opgør i omklædningsrummet vækker Manfreds sanser, og han fornemmer, hvad rivalerne vil gøre, før de gør det, og magtbalancen ændres. Senere kommer Manfred med i 1. Verdenskrig, i første omgang i kavaleriet. Siden flyttes han til luftvåbnet, der endnu er i sin spæde start. Og det bliver som bekendt her, han får sit tilnavn. Så langt når vi dog ikke i historien, vi slipper den unge pilot lige efter første luftkamp – resten må vente til de kommende to bind.

Tegninger kan udtrykke meget. Og her har tegneren virkelig formået at få Manfreds forskellige sindsstemninger med. En stor del af tegneserien er tekstløs, men formidler alligevel på fineste vis steder og stemninger. Dialog er der ikke overvældende meget af. Til gengæld er meget beskrevet via Manfreds tanker. Det gør, at man kommer tæt på den unge mand, men man kommer dog ikke til at holde af ham.

Alt er tegnet meget virkelighedsnært, nærmest i en lidt gammeldags stil. Konturerne er lettere udviskede, farverne er afdæmpede, og hele stilen giver en lidt drømmeagtig oplevelse. Det er en utrolig flot udgivelse, der fortjener at blive nydt. Dog må man være opmærksom på, at den meget virkelighedsnære tegnestil giver nogle meget blodige scener, når Manfred vælger at kæmpe med rivaler og andre slyngler.

Tegneserien kan anbefales til alle, der ønsker mere end blot morskab i en tegneserie. Her får man et godt bud på flyver-essets liv. Dog stopper historien så brat, at man bliver nødt til at anskaffe de to næste bind, når de udkommer.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Ole Steen Hansen
Faustnummer
52583144
Graphic
Carlos Puerta
ISBN
9788770856393
Antal sider
46

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer