Bog

Den hvide masai

Af (
2001
)

Anmeldelse

Den hvide masai af Corinne Hofmann

01 mar.00
Skribent

Under en ferie i Kenya, med sin daværende kæreste, møder den 27-årige Corinne Hofmann den unge masai-kriger Lketinga og bliver stærkt tiltrukket af ham.

På trods af sprogvanskeligheder og kulturforskelle beslutter hun, at hun vil vende tilbage til Kenya for at bosætte sig med ham i bushen.
Hun rejser hjem til Schweiz, hvor hun sælger sin forretning og lejlighed. Det skorter ikke på advarsler, selv Lketinga foreslår, at de kan ses to eller tre gange om året i forbindelse med ferier. Men hun er fast besluttet på, at hun vil dele sin tilværelse med ham.

De bosætter sig i masai-landsbyen i en meget primitiv hytte. Her er det en daglig kamp at overleve. Corinne får malaria og leverbetændelse, og hun lider af underernæring. Hun åbner en butik med dagligvarer, men hun må efterhånden indse, at den ikke kan løbe rundt økonomisk. Hun overtaler Lketinga til at flytte til Mombasa, hvor de åbner en turistbutik.

Men efter fire år i Kenya vælger hun at rejse tilbage til Schweiz med parrets to år gamle datter Napirai. Dels på grund af mandens voldsomme jalousi og dels af helbredsmæssige årsager.

Når man læser bogen, undrer man sig over, at Corinne Hofmann ikke gør mere for at sætte sig ind i masaiernes traditioner og levevilkår, inden hun flytter til Kenya, og at hun tør kaste sig ud i det forhold. Men, som hun skriver, når hun gør noget, så gør hun det fuldt og helt og ikke bare halvt.
Trods disse forbehold blev jeg optaget af bogen.

Borgen, 1999. 335 s.

BogWeb - 1. marts 2000

Bogdetaljer

Forlag
Borgen
Faustnummer
23744112
ISBN
9788721016807
Antal sider
334

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer