Bog

Bonjour Tristesse

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bonjour Tristesse af Francoise Sagan

26 jul.16

Sommermåneder i Frankrig lyder som en drøm. Cecile nyder løssluppent ferien indtil hun sætter en intrige i gang, som får uoverskuelige konsekvenser. 

Cecile og hendes far er i sommerhus med faderens unge elskerinde. Faderen er opslugt af sin elskerinde og har ikke øje for Cecile’, som lever sit eget liv. Hun møder den flotte unge mand, Cyril, som hun forelsker sig i, og som hun har sin første seksuelle oplevelse med. Hun er meget naiv og mere angst for, at blive solskoldet end gravid. Hun elsker ligesom sin far det lette og sorgløse liv, hvor man ikke tænker tingene helt igennem.

Da faderens tidligere elskerinde Anne dukker op, bliver alt pludselig anderledes. Hun er meget opmærksom på Cecile og prøver at beskytte hende ved at sætte nogen faste rammer for hendes videre uddannelse. Dermed begrænser hun også møderne med Cyril.

Cecile bliver irriteret og sætter noget i gang med den unge mand, for at faderen skal få øje på den unge elskerinde igen. Hendes idé får fatale og utilgivelige konsekvenser.

Der er ingen tvivl om, at Cecilie har haft for meget frihed og savnet faderens tilstedeværelse. Han ser hende som sin medsammensvorne og er sig ikke sit ansvar bevidst.

For tiden var det ret usædvanligt, at en pige boede alene med sin kvindeglade far, som gerne tog sine elskerinder med hjem, uden tanke for hvordan det påvirkede hans datter.

Romanen er aktuel selv om den er skrevet for mange år tilbage. Det samme kunne sagtens finde sted i dag, nu foregår det  på facebook eller twittter.

Romanen udkom første gang i 1954  og var Sagans  debut. Forfatteren var teenager og romanen omtales som værende hendes hovedværk. Temaet var ”Kvindens seksuelle frigørelse” og vakte opsigt verden over.

Bogen er nyudgivet i 2016 med ny titel ” Bonjour Tristesse” Tidligere hed den ”Farlig sommerleg” og blev filmatiseret  i 1958 med bla. Andre Deborah Kerr i en af hovedrollerne.

Bogdetaljer

Forlag
gyldendal
Oversætter
Birte Dahlgreen
Faustnummer
52433541
ISBN
9788702189711
Antal sider
181

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer