Bogen om at få søskende

Bog

Bogen om at få søskende

Af (
2020
)

Anmeldelse

Bogen om at få søskende Maria Frensborg og Maija Hurme (ill)

26 jan.20

Informativ og vidunderlig lun billedbog for børn fra 3 år til 5 år om den store begivenhed, det er at få en lillebror eller lillesøster. Formår på en sympatisk måde at servere et godt miks af fiktiv historie og fakta på børneniveau.

Her har vi en ny billedbog, der opnår en rigtig fin balance mellem fakta og fiktion i sit udtryk. Samtidig er den inkluderende, på den måde at illustrationerne afspejler den virkelighed, som mange børn i dag kender fra deres dagligdag, hvor der er en blanding af børn og voksne med forskellig baggrund og hudfarve. Det bliver ikke påtalt, men er bare sådan, og det virker helt naturligt i bogen.

Drengen Noa er bogens hovedperson, og han er en dreng, der er et typisk børnehavebarn, nysgerrig på livet og fuld af spørgsmål. Han skal have en lillesøster eller lillebror, og det glæder han sig til, og den historie bliver baggrund for en hel buffet af fakta serveret på børneniveau. Efterhånden som handlingen skrider frem, svarer bogen barnet på, hvordan babyen kommer ind i maven, hvordan den kommer ud igen, og hvad der sker inde i maven. Noa lærer også om alternative måder at få en baby på, forskellige familiekonstellationer, og endelig hvordan det er at være storebror i virkeligheden, når babyen er ankommet. Alt dette tager afsæt i Noas lille univers, hvor Noa spørger og lærer om de ting, alle børn, der skal have en søskende, er nysgerrige på.

De varme og bløde farveblyantstegninger bidrager til at gøre denne billedbog til et meget hyggeligt og samtidig oplysende bekendtskab, som giver barnet svar på langt de fleste spørgsmål om at få søskende. En bog man sagtens kan læse for sit barn flere gange, og som er god til at forberede sit barn på den spændende begivenhed, en familieforøgelse er.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Anne Krogh Hørning
Graphic
Maija Hurme
ISBN
978-87-406-5885-9
Antal sider
36

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer