Bog

Bogen der manglede en læser

Af (
2019
)

Anmeldelse

Bogen der manglede en læser af Carolina Rabei

14 jul.19

En magisk bog, der fejrer og hylder alle verdens bøger og biblioteker og skubber til glæden ved at dele historierne.

Når biblioteket lukker, og den sidste bibliotekar er gået hjem, vågner bøgerne på biblioteket og deler alle deres spændende eventyr og historier med hinanden. Men bogen Støver står så højt oppe på reolen, at ingen nogensinde har læst ham, så han ved slet ikke, hvad han handler om.

De andre bøger danner en trappe, så Støver kan komme ned fra højderne, og om morgenen skubber Poul, Pop-op-bogen om Paris, ham ned på gulvet, lige foran Sofie. Men hun har travlt med at hilse på sin veninde! De andre bøger beslutter endnu engang at hjælpe Støver, som så gerne vil dele sin historie med nogen. Og så møder han Jonas, der jo ellers ikke læser bøger, men bruger sin tid på at tegne dinosaurer.

Varme, dynamiske farver gennem historien, blødt måneskin, der rammer bøgerne, og de fine ekspressive udtryk på bøgerne inviterer læsere ind til en magisk fortælling, med en stille alvor om ensomhed og aldrig at blive valgt. Carolina Rabeis smukke illustrationer er med til at skabe magien i denne smukke historie, som viser os, hvorledes bøger kan åbne verdener og tage sine læsere med til de vildeste og mest utrolige steder. Teksten varierer i størrelse, men er stillet logisk op, så små læsere kan følge læseretningen.

En skøn bog, der kan opmuntre små læsere til at prøve fange bøgernes magi og dele denne magi med andre, så alle kan lære noget og få en god oplevelse. Og så er det jo en fortælling om at hjælpe sine venner, så alle kan få deres drømme opfyldt. Uanset om man er en støvet biblioteksbog, en stor dinosaur eller en lille dreng.

De fleste læsere kan trænge til et knus efter endt læsning. Bogen fungerer fint som højtlæsning fra ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Flachs
Oversætter
Berit Sørensen
ISBN
978-87-627-3218-6
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer