Bog

Blues for Degas

Af (
2005
)

Anmeldelse

Blues for Degas af Peter Nissen

19 sep.05

Sørgeligt aktuel roman fra New Orleans - med helt nye oplysninger om maleren Degas’ vilde liv, da han besøgte den farverige by i 1872. Fundet af hans dagbog bliver skæbnesvangert for mange.

En ukendt sælger har fundet den dagbog, som maleren Edgar Degas åbenbart skulle have skrevet under et 6-måneders ophold i New Orleans i 1872.

Ben Rosentree, galleriejer i New Orleans, bliver tilbudt dagbogen; han får i alt tre lange udsnit tilsendt over en periode på et par måneder. Samtidig får han at vide, at han efter denne periode også vil blive tilbudt at købe et endnu ukendt Degas-maleri af samme anonyme sælger.

Ben henvender sig til Jeremy York for at få klarhed over dagbogens ægthed. Jeremy, der bor i New Orleans, fordi han elsker byens livsstil, er englænder og tidligere forsikringsdetektiv. Han opsøger mere eller mindre suspekte personager, og så ruller historien med voldtægter, mord, forsvindinger og eftersøgninger.

Forfatteren elsker New Orleans, og nu efter orkanen Katrina er det meget trist at læse om det, byen var. Men historien fungerer, den er godt strikket sammen og fyldt med farverige personligheder og lokalkolorit. Gådens løsning er meget tilfredsstillende, og den allersidste lille sløjfe er et scoop.

Degas' dagbog har fået sine egne kapitler i bogen. Den er vældig interessant og morsom læsning, fyldt med familiestridigheder og smækre kreolerinder.

De farverige personligheder er der måske rigeligt mange af, og nogle af dem synes overflødige. Her kunne lidt opstramning have hjulpet. Dog er bogen forsynet med en liste over alle personer - den må man ofte konferere med under læsningen.

Alt i alt en underholdende og ganske gedigen debutroman. Forfatteren er dansk jazzmusiker, som hvert år opholder sig i lange perioder i New Orleans.

Hovedland, 2005. 243 sider. Kr 198,-

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
25750608
ISBN
9788777397844
Antal sider
243

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer