Bog

Barcelona (Vide verden)

Af (
2012
)

Anmeldelse

Vide verden Barcelona

19 apr.19

Cataloniens skønne hovedstad elskes af alle. En moderne verdensby med minder tilbage til romertiden og flotte kvarterer med smuk arkitektur fra det 19. og 20. århundrede.

Bogens intro beskriver den catalanske sjæl ”seny i rauxa”, der handler om lige dele fornuft og galskab. Fornuften dækker over en disciplineret arbejdsmoral, og galskaben handler om at slippe kontrollen og give efter for sine lyster.

Første kapitel indledes med en fortælling om det lange strøg Ramblaen, der også udgør en vigtig del af byens historie, om de grønne parker, der også rummer masser af historie, og et afsnit om da Barcelona blev udnævnt til at være vært for OL i 1992, som blev starten på en genfødsel, hvor byen blev profileret som Cataloniens hovedstad. Du kan også læse et meget interessant afsnit om arkitekten Antoni Gaudís mesterværk, den ufærdige Sagrada Familia, som dog langtfra er den eneste spændende arkitektur i Barcelona.

Læs endvidere om byens hjerte, der udgøres af den gamle by, Franco og selvstændigheden, maleren, surrealisten og neomystikeren Salvador Dali, hvis fødeby Figueres ligger ca. 120 km fra Barcelona. Et kærligt afsnit handler om den attraktive fodboldklub FC Barcelona eller BARCA, som hører hjemme på det enorme stadion Camp Nou. Læs om Catalonien som ophavssted til Middelhavsmad. Historien siger, at de første kogebøger kom netop herfra i 1520. Der findes endda et endnu ældre manuskript i et kloster, som er helt tilbage fra 1324, hvor opskrifterne stadigt benyttes i dag. Til slut er der et afsnit om Barcelonas regenter tilbage fra Catalonien endnu ikke eksisterede og i stedet hed 'Grevskabet Barcelona'.

Jeg kan ikke rose denne serie nok. Udover at bøgerne er skrevet af mennesker med en stor viden om ”deres by”, og læseren præsenteres for viden om steder, man aldrig selv havde opdaget, er bøgerne også skrevet med den største kærlighed af virkelig dygtige og levende fortællere, hvis primære interesse er, at dele deres kærlighed med andre.

Bogdetaljer

Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
29282757
ISBN
9788779346871
Antal sider
264

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer