06 dec.09

Blog

Forfatterens mave: En obduktion af et års læsninger

Kommentarer

6 kommentarer
AfJette Holst
tir, 15/12/2009 - 13:42

Hej Kim
Da jeg for nogle år siden fik arbejde i Middelfart, skulle jeg bruge en del tid i toget for at komme til og fra arbejde. Det førte også til, at jeg fik læst en masse og begyndte at skrive titler og forfattere ned, og det er faktisk mægtigt skægt at se tilbage på årenes løb og se, hvad man har læst. Meget af det kunne jeg slet ikke huske efter et par måneder, og det siger jo nok lidt om kvaliteten :)
En af de største og bedste overraskelser jeg har haft med læsningen i år, og som jeg absolut vil anbefale til alle, er en lille italiensk bog af Niccoló Ammaniti med titlen "Jeg er ikke bange". Den har jeg anbefalet andetsteds på Litteratursiden.
Hilsen Jette

AfNina Wegner
man, 07/12/2009 - 16:48

Ja, det er lige i linje med Litteratursidens Læselov, som handler om at det skal være en lyst at læse. Det må aldrig blive tung pligt. Selv om det er nødvendigt en gang imellem at tilegne sig noget faglitteratur, så foretrækker jeg at indtage al min læsning som skønlitteratur. Så har forfatterne gjort al arbejdet - som nu din 1700-tals læsning. I min barndom var lyst-læsning forbundet med dovenskab, og ikke særlig velset. Jeg måtte kun låne 3 bøger af gangen på biblioteket. Heldigvis er der helt andre boller på suppen nu. Tak for dine inspirerende blogindlæg på Litteratursiden.
Her kommer lige et link til Litteratursidens Læselov: http://blog.litteratursiden.dk/2007/07/lselyst.html
/Nina

AfConnie Mikkelsen
ons, 09/12/2009 - 22:24

Som svar til af Nina Wegner

Tak for den gode ide med at notere årets læsning ( læselog-bog ). over litteraturoplevelser ( gode som mindre heldige) ...Den ide vil jeg straks tage til mig, og springe ud i i det nye år. Der gav du mig lige ideen til mit første nytårsfortsæt.
Angående antallet af læste bøger .
42 bøger er da imponerende- syntes jeg - når der også er andre gøremål i livet ;-)
Glæder mig i øvrigt til at læse din nye bog. Dit forfatterskab og dine holdninger har været med til at nuancere min bevidsthed til mangt og meget-
Held og lykke fremover./ Connie

AfKim Leine
man, 07/12/2009 - 22:25

Som svar til af Nina Wegner

Hej Nina

Tak for din kommentar. Ja, men det er vigtigt at huske at lystlæsning kan være så mange ting. Den kan være yderst krævende, er faktisk sjældent helt let, men ER forbundet med lyst og en pirren af en dybdekløen der ikke kan tilfredsstilles på andre måder end med nogle meget skarpe negle.

Hilsen Kim

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer