Sommerlæsning

Gratis børnebøger i sommerferien

Nu kan alle børn kvit og frit læse 21 superfede børnebøger, inden skolerne starter igen i august. Bøgerne er skrevet af holdet bag GratisBørnebøger: Henrik Einspor, Benni Bødker, Ellen Holmboe, Emil Blichfeldt, Jan Kjær, Morten Dürr og Bo Skjoldborg. Plus en fin gæst.

20 jun.19
Læs mere

Læs piger

Booktube for piger, der elsker bøger

En YouTube-kanal, en stak bøger, saftevand, en flok 12-14-årige piger og en kendt YouTuber er mere eller mindre opskriften på biblioteksprojektet ’Læs piger - booktube for dig, der elsker bøger’.

25 jun.19
Læs mere

Pingprisen 2019

Lonely Journey

Ida Rørholm Davidsen har vundet Pingprisen for årets bedste børne/ungdomstegneserie med sin debut 'Lonely Journey', en graphic novel med et surrealistisk og sart udtryk, der handler om ensomhed i vores digitale tidsalder.

Læs mere

Vinder af børnevalget 2019

Vildheks

Alle stemmer er talt op: Børnevalgets største stemmesluger er Clara fra 'Vildheks' med valgsloganet ”Ja til at passe på naturen”!

I en blanding mellem magi og genkendelige tanker fra unge pigers hverdag har Kaaberbøl skabt en gribende og vedkommende fantasyfortælling.

Læs mere

Blixenprisen for årets børneudgivelse

Blixenprisen for årets børneudgivelse gives til en dansk forfatter og illustrator, som skaber litteratur, der har en stærk og direkte appel til børn, og som udfordrer, bevæger og vækker til eftertanke. Årets vinder er billedbogen 'Bezunk og egernet' af Tina Sakura Bestle og Teddy Kristensen. Denne bog om sorg, savn og umage venskaber er et tydeligt eksempel på, at billedbogsmagi eksisterer.

24 maj.19
Læs mere

Geniale genudgivelser

Gode børnebøger

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen. Rigtig god læselyst!

04 mar.19
Læs mere

Læs sammen

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

Højtlæsning er et hyggeligt ritual i mange småbørnsfamilier. Også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen. Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

19 maj.19
Læs mere

Læsning styrker børns sprog

Det overrasker nok de færreste, at læsning styrker børns sprog, og det overrasker måske endnu færre, at et godt sprog giver bedre skoleresultater. Alligevel er der grund til at glædes, når forskningen giver nye resultater på området. Her får du to eksempler på ny forskning, og hvad vi kan lære af den.

07 maj.19
Læs mere