Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

Jonas Eika

Jonas Eika er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris for sin visionære novellesamling Efter solen. De samfundskritiske sci-fi-noveller har tidligere indbragt forfatteren både Montanaprisen, Michael Strunge Prisen og prisen Den svære to'er.

Læs mere

Nomineret til Nordisk Råds litteraturpris

Helle Helle

Helle Helle er født i 1965 og debuterede i 1993 med romanen 'Eksempel på liv'. Hendes bøger er oversat til 20 sprog – herunder norsk, hollandsk, engelsk, fransk, tysk og japansk. Hun har studeret Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er derudover uddannet fra Forfatterskolen i 1991.

Læs mere

Det Svenske Akademis nordiske pris

Karl Ove Knausgård

Tillykke til Karl Ove Knausgård der har modtaget en af Nordens mest prestigefulde priser: Det Svenske Akademis nordiske pris.

Læs mere

Kvindelige fyrtårne

I anledning af kvindernes internationale kampdag den 8. marts sætter vi spot på markante kvindelige danske forfattere fra de sidste 400 år.
Læs mere

Inger Christensen

Det er ti år siden, en af Danmarks bedste og mest originale digtere døde. 'Vi overlever kun fordi vi bruger ord', skrev Inger Christensen i det fra 1969, og hun holder stadig os andre i live med sine smukke og originale ord fyldt med fornemmelse for sprogets nuancer og klangbunde, der samtidig viser menneskets forbundethed med naturen og omverdenen.

Læs mere

Vinder af De Gyldne Laurbær

Leonora Christina Skov

Med mere end 60 % af stemmerne blev Leonora Christina Skov årets suveræne vinder af De Gyldne Laurbær. ”Det er den mest markante sejr, jeg nogensinde har set”, udtaler Lars Sonnergaard, der har siddet i bestyrelsen for prisen i de sidste 15 år.

Læs mere

Agnes Henningsen

Agnes Henningsen (1868-1962) var en provokerende stemme i sin samtid med sine kritiske værker om kvinders kamp mod de stivnede kønsroller og den uudlevede seksualitet. 

Læs mere