Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger fylder 75 år den 18. november. Hun udfordrer de moderne samlivsformer, når hun igennem sit forfatterskab kæmper for den erotiske frigørelse og kærligheden.

Læs mere

Mød ham på Bogforum

Erlend Loe

Du kan brække dig af grin over den ironiserende og naivistiske stil, med hvilken Erlend Loe parodierer og kritiserer samfundstendenserne, som det moderne menneske tumler med.

Læs mere

Mød ham på Bogforum

Patrick Ness

Patrick Ness er en britisk-amerikansk forfatter, bosat i London. Han har siden sin debut udgivet romaner og noveller til både unge og voksne, men skriver primært ungdomsbøger. Han har haft stor succes med sin Chaos Walking-trilogi, som er i gang med at blive filmatiseret med blandt andre Mads Mikkelsen og Tom Holland i de bærende roller. Filmen har premiere i foråret 2020.

Læs mere

80 års fødselar

Margaret Atwood

På lørdag fylder den canadiske forfatter Margaret Atwood 80 år. Hendes forfatterskab har fået fornyet opmærksomhed efter at hendes dystopiske fremtidsroman ‘Tjenerindens fortælling’ og hendes historiske roman ‘Alias Grace’ er blevet filmatiseret. På fredag udkommer ‘Gileads døtre’, der er den længeventede efterfølger til ‘Tjenerindens fortælling’.

Læs mere

Tilbage til Helvede

Har vi ikke fået nok af Offred og af at læse om religiøs kvindeundertrykkelse? Tværtimod! Margaret Atwood kommer efter 34 år nu med ‘Gileads døtre’ på dansk. Fortsættelsen til ‘Tjenerindens fortælling’ er en veloplagt og velskrevet dystopi til tiden.

Af Stephanie Caruana, forfatter og kulturjournalist.

14 okt.19
Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Kristian Bang Foss

Igennem sin nådesløse humor giver Kristian Bang Foss en skarp indsigt i de dehumaniserende hverdagshierarkier, som hersker på arbejdspladsen og i det danske velfærdssystem. Han er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Eva Tind

Eva Tind er utrolig svær at sætte i bås som forfatter/kunster/performer, og man skal nok i virkeligheden heller ikke forsøge at gøre det - men blot nyde værkerne. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020.

Læs mere

Nomineret til DR Romanprisen 2020

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby skriver i en underspillet stil, hvor familierelationer antydes gradvist, og hvor sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten. Hun er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. 

Læs mere

Dy Plambeck

Dy Plambeck fortæller i en uprætentiøs og humoristisk stil med stor sproglig præcision og fascinerende dybde om skelsættende nedslagspunkter fra livet; barndommen, familielivets kriser, voldsepisoder, krigsdeltagelse og fødsel.

Læs mere

Maren Uthaug

Maren Uthaug er ikke kun dygtig til at tegne, hun kan saftsuseme også skrive, så man holdes fanget. Uthaug er optaget af selve det at være menneske. Igennem små som store hverdagssituationer undersøger hun, hvad det er, der definerer os.

Læs mere

Mette Moestrup

Mette Moestrup er en digter, der jonglerer med ordene, så dine øjne bliver helt rundtossede af betagelse, når hun på ord-ekvilibristisk vis skriver om identitet, køn, seksualitet og etnicitet.

Læs mere

Søren R. Fauth

Søren R. Fauth har en række udgivelser bag sig. Han er digter, men fungerer samtidig som dansk oversætter af Thomas Bernhards udgivelser. I slutningen af 2019 udkommer hans næste digtsamling 'Jeg vil glimte i mit næste liv'.

Læs mere

Puk Qvortrup

Puk Qvortrup skriver i sin debutroman 'Ind i en stjerne' (2019) om umenneskelig smerte, lammende sorg, at føde sit andet barn alene og at leve videre med tabet og sorgen.

Læs mere

Mads Damsø

Mads Damsøs skrivestil oser af sprogligt overskud og sort humor, som han bruger som medicin mod al sygdom og elendighed.

Læs mere

Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen inddrager ofte sig selv i sine udgivelser, senest i 'En fandens mand' (2019). I en blanding af essays og interviews forsøger han at gøre op med de fastlåste kønsroller og mandeidealer.

Læs mere

Amalie Langballe

Tillykke til Amalie Langballe, der har vundet Bogforums debutantpris for romanen 'Forsvindingsnumre'. Amalie Langballe lader sin hovedperson, den unge kvinde Agnes, fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Læs mere

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl fyldte 60 år lørdag d. 9.november. Bag sig har han et stort, internationalt og prisbelønnet forfatterskab, der er lige så udbredt i Frankrig, Holland og Belgien som i Danmark. Grøndahl regnes for en af landets største prosaister og fremhæves ofte for sin evne til at fremstille eksistentielle konflikter og psykologiske relationer. Han er desuden kendt som en forfatter, der blander sig i den politiske debat.

Læs mere

80 års fødselar

Svend Åge Madsen

Svend Åge Madsen fylder 80 år i morgen. I dag udkom 'Enden på Tragedie', en finurlig og samtidig alvorlig roman om teknologiens muligheder i en nær fremtid. Madsen har siden sin debut i 1963 stort set udgivet noget hvert eneste år.

Læs mere

Vinder af Nordisk Råds litteraturpris

Jonas Eika

Tillykke til Jonas Eika med Nordisk Råds litteraturpris for den nyskabende novellesamling ’Efter solen’. I motiveringen lød blandt andet, at Eika får prisen for “sit globale perspektiv, sit sanselige og billedstærke sprog og sin evne til at tale ind i samtidens politiske udfordringer, uden at man på nogen måde føler sig dirigeret et bestemt sted hen".

Læs mere

Det mystiske bibliotek

Det mystiske bibliotek er en komprimeret Murakami fortælling, der er både magisk, overraskende, underfuld, grum og dragende.

Læs mere

Rundt om Murakami