Vinder af Edvard P. Prisen

Malene Sølvsten

Malene Sølvsten har været vidt omkring. Inden hun fik sin kandidatgrad i international økonomi og handel fra Copenhagen Business School i 2010, læste hun til jordemoder. Før det levede hun en overgang af at være kunstmaler, og hun har desuden arbejdet i Digitaliseringsstyrelsen, inden hun blev forfatter på fuld tid.

Læs mere

Novembers fødselar

Klaus Høeck

Digteren Klaus Høeck fylder 80 år d. 27. november 2018, hvor han fejres som en af landets største og mest produktive poeter. Klaus Høeck er en mastodont i dansk lyrik, og forfatterskabet tæller over 30 udgivelser.

Læs mere

Årets klassiker

Steen Steensen Blicher

St. St Blicher indskrev den jyske dialekt i litteraturen og satte fokus på menneskers konflikter og tragedier med sin indlevelse og særlige fortælletekniske stil. Blicher er årets klassiker i 2018, og han kan stadig overraske sin læser.

Steen Steensen Blicher (1782-1848) debuterede som novelleforfatter i en alder af 42 år. Debutant kunne man dog ikke kalde ham, for bag sig havde han et omfattende forfatterskab af overvejende lyrisk karakter. Blicher skrev 95 noveller og omkring 340 digte.

Læs mere

F. M. Dostojevskij

Kældermennesker og mord i massevis. Dostojevskijs store persongalleri sammenfatter alt, hvad et menneske kan siges at være

Læs mere

A-Å bogliste oversigt 4