90 års fødselsdag

Villy Sørensen

Villy Sørensen (1929-2001) var forfatter og filosof. Hans bøger kredser om livets eksistentielle problematikker med en særegen og underfundig humor.

Læs mere

Længe leve Murakami

Helle Helle

Helle Helle er født i 1965 og debuterede i 1993 med romanen 'Eksempel på liv'. Hendes bøger er oversat til 20 sprog – herunder norsk, hollandsk, engelsk, fransk, tysk og japansk. Hun har studeret Litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er derudover uddannet fra Forfatterskolen i 1991.

Læs mere

Inger Christensen

Det er ti år siden, en af Danmarks bedste og mest originale digtere døde. 'Vi overlever kun fordi vi bruger ord', skrev Inger Christensen i det fra 1969, og hun holder stadig os andre i live med sine smukke og originale ord fyldt med fornemmelse for sprogets nuancer og klangbunde, der samtidig viser menneskets forbundethed med naturen og omverdenen.

Læs mere

Agnes Henningsen

Agnes Henningsen (1868-1962) var en provokerende stemme i sin samtid med sine kritiske værker om kvinders kamp mod de stivnede kønsroller og den uudlevede seksualitet. 

Læs mere

Årets klassiker

Steen Steensen Blicher

St. St Blicher (1782-1848) indskrev den jyske dialekt i litteraturen og satte fokus på menneskers konflikter og tragedier med sin indlevelse og særlige fortælletekniske stil. 

Steen Steensen Blicher debuterede som novelleforfatter i en alder af 42 år. Debutant kunne man dog ikke kalde ham, for bag sig havde han et omfattende forfatterskab af overvejende lyrisk karakter. Blicher skrev 95 noveller og omkring 340 digte.

Læs mere