20 maj.20

Artikel

Her er finalisterne til DR Romanprisen 2020

Portræt

Carsten Müller Nielsen

Carsten Müller Nielsen er en lovende forfatter, der står bag forskellige typer bøger med eksperimenterende formsprog. Han debuterede med en digtsamling, har bygget et værk op som et leksikon og er nu nomineret til DR Romanprisen 2020 med sin seneste roman, som er dystopisk og dyster i sin grundtone.

I videoen fortæller Carsten Müller Nielsen om, hvad vi kan lære af Tjernobylulykkens menneskeskabte forurening, og han siger blandt andet: ”Jeg ser i høj grad Tjernobyl som et sindbillede på den situation, vi som mennesker står i dag. Vores uforstand overfor naturen”:

 

Læs mere

Frank vender hjem

Kristian Bang Foss er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem'. Romanen diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i februar.

Læs mere

Portræt

Kristian Bang Foss

De flydende grænser mellem komik og tragedie er gennemgående i Kristian Bang Foss’ forfatterskab, som skildrer tilværelsen i udkanten af det etablerede samfunds normer og handlingsmønstre. Forfatteren er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'Frank vender hjem', som skildrer danske klasseforskelle gennem Franks dannelsesrejse fra Hvidovre til Whiskeybæltet.
 

Læs mere

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.

Læs mere

Portræt

Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen er nomineret til DR Romanprisen 2020 med sin debut 'Om hundrede år' fra 2019. ’Om hundrede år’ er danmarkshistorie over hundrede år fra 1914 – 2014. Den giver indblik i, hvordan det er at bo i Sønderjylland og hvilken betydning det har ved begyndelsen af 1. verdenskrig.

Læs mere

Kommentarer

0 kommentar
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer