Halloween

Oliver Jeffers

Oliver Jeffers (1977) er maler, børnebogsforfatter og illustrator. Han er født i Australien og opvokset i Nordirland

Olivers Jeffers debuterede med billedbogen  'Hvordan fanger man en stjerne?'

Sammen med kunstneren Sam Winston har Oliver Jeffers også skabt billedbogen 'Barn af bøger' (2016), som er en hyldest til børnelitteraturen.

Illustrationen er fra 'Barn af bøger'.

Læs mere

Valhalla 40 år

Peter Madsen

Peter Madsen er Danmarks nok bedst kendte nulevende serietegner. Hans succesfulde albumserie 'Valhalla' (1979), som i år kan fejre 40 års jubilæum, har introduceret mange børn og voksne til den nordiske mytologi. I efteråret 2019 udkommer både et hyldestalbum med titlen 'Valhalla i nye hænder' og ikke mindst Fenar Ahmads film 'Valhalla', der bygger på Peter Madsens tegneserier og tegnefilmen fra 1986.

Læs mere

Et must for alle Valhalla-fans

Valhalla i nye hænder

Peter Madsens Valhalla-tegneserie har 40 års jubilæum i oktober 2019, og det fejres og markeres med dette flotte og overdådige hyldestalbum med tekster og bidrag af 50 danske og udenlandske tegnere og forfattere. Et must for alle fans.

Læs mere

Under polarisen

En smukt illustreret fagbilledbog om livet over, midt i og under polarisen. Emnerne er så godt forklaret, at børn ned til syv år kan få indblik i den vigtige og sårbare verden.

Læs mere

Højtlæsningshits

5 herlige billedbogserier

Er familien til sjove og fængende bøger med noget på hjerte, må I ikke snyde jeres unger for disse herlige billedbogserier. Glæd jer til at møde Betty, Lasse-Leif, Skrækkelige Rikke, Kamma og Sally! Bøgerne i de forskellige serier kan læses i vilkårlig rækkefølge.

13 aug.19
Læs mere

Totte & Lotte 50 år

Bedste billedbøger

Ryan T. Higgins

Ryan T. Higgins (f. 1983) er en prisvindende amerikansk forfatter og illustrator. Han er bedst kendt for billedbøgerne om den gnavne bjørn Boris, hvor den første, 'Da Boris fik gæslinger', udkom på dansk i 2017.

Læs mere

Orlaprisen 2019

De nominerede til Orlaprisen 2019

Orlaprisen er de 7 til 12-åriges HELT egen bogpris.

Derfor er det selvfølgelig også børnene selv, der bestemmer, hvilke bøger der skal nomineres og i sidste ende modtage Orlaprisen 2019.  For at en bog kan nomineres til Orlaprisen, skal den være skrevet af en dansk forfatter i perioden juli 2017 - juli 2019.  Prisen er opkaldt efter Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper, der har været en del af bogprisens identitet, siden den blev uddelt for første gang i 2005.

02 okt.19
Læs mere

Gode børnebøger: Inspirationslister

Klik dig videre til masser af inspiration til gode læsoplevelser for børn og unge på den alfabetiske liste. I alle emnelisterne optræder bøgerne til de mindste børn først på listen, og længere nede følger læseinspirationen til større børn og unge. Hvis du klikker på bøgerne, kan du læse Litteratursidens anmeldelse og få en kvalificeret vurdering af blandt andet emner, kvaliteter, sprog og målgrupper. Endelig kan du reservere bogen på biblioteket eller på eReolen. Rigtig god læselyst!

27 sep.19
Læs mere

Læs sammen

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

Højtlæsning er et hyggeligt ritual i mange småbørnsfamilier. Også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen. Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

19 jun.19
Læs mere

Læsning styrker børns sprog

Det overrasker nok de færreste, at læsning styrker børns sprog, og det overrasker måske endnu færre, at et godt sprog giver bedre skoleresultater. Alligevel er der grund til at glædes, når forskningen giver nye resultater på området. Her får du to eksempler på ny forskning, og hvad vi kan lære af den.

07 maj.19
Læs mere

Børnebøger på Litteratursiden

Litteratursiden – nu med børnebøger

Voksne er en stor inspirationskilde til børns læsning. Nu formidler vi børnebøger til forældre og andre voksne, der savner inspiration til, hvad deres børn kan læse og til højtlæsning.

26 feb.19
Læs mere