Bog

War stories. Vol. 1

Af (
2010
)

Anmeldelse

War stories. Vol. 1 af Garth Ennis

10 jan.11

Et grafisk mesterværk bestående af fire tegnede noveller fra 2. verdenskrig. Fire punktnedslag fra bl.a. Italien og Tyskland, som skildrer den almindelige soldat og krigens grusomhed.
 
'Johanns Tiger' er en beretning fra krigens sidste tid, hvor en kommandør af en Tiger tank forsøger at redde sine mænd ved at overtale dem til at desertere, så de kan overgive sig til de amerikanske styrker, inden de bliver slået ihjel af den fremrykkende russiske hær.

'D-dagssnydere' fortæller om en ung britisk officer, som bliver udstationeret til styrkerne i Italien. Da han når frem, oplever han, at alle deres ofre og tab bliver ignoreret hjemme til fordel for nyhederne om D-dag og felttoget i Frankrig. Han bliver del af et selvmorderisk fremstød, som alene er sat i værk for at tiltrække positive overskrifter i nyhedsmedierne.

'De skrigende Ørne' skildrer de sidste fire overlevende fra et amerikansk kompagni. De allierede styrker er på fremmarch i Tyskland, og de fire sendes ud for at sikre et tysk slot som hovedkvarter for en general. På slottet finder de en formue af stjålne antikviteter, kunst og andre værdier, og de beslutter at nyde et par dages velfortjent liv i luksus, inden de skal tilbage til fronten.

'Nightingale' er navnet på et britisk torpedojager-skib, som er en del af eskorten af forsyningsskibe til Murmansk. En tåbelig ordre, som fører til at skibe under deres varetægt bliver skudt i sænk, giver Nightingale et ry som forbandet. Skibets besætning bliver tvunget til at vælge det ultimative offer for at bringe balance i tingene.

Garth Ennis, som ellers mest er kendt for sine historier til superhelte, og som flere gange er blevet prisbelønnet, er en excellent historiefortæller med et unikt blik for den sociale dimension. Hans skildringer af almindelige personer og deres reaktioner på krigens gru og meningsløshed giver historierne en helt igennem vedkommende drejning.

De vidt forskellige illustratorer er med til at understrege og udbygge de fire historier og efterlader læseren med et stærkt og følelsesladet indtryk fra en af menneskehedens største konflikter.
 
Der venter en stor oplevelse i denne tegneserie for voksne, og udover at Ennis så at sige har genopfundet den sobre krigsskildring, så rammer denne udgivelse også lige ned i en stigende interesse for 2. verdenskrig med tv-serier og The History Channel.

Bogdetaljer

Forlag
Floy Studio
Oversætter
Steffen P. Maarup
Faustnummer
28560354
Graphic
Rui Alves
ISBN
9788791630651
Antal sider
234

Læs også

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer