Bog

Tork og Hest

Af (
2015
)

Anmeldelse

Tork og hest på nye eventyr af Louis Jensen

30 nov.15

En lille perle af en anderledes oplæsnings bog for de 5-8-årige. Bogen er skrevet af Louis Jensen og hans helt specielle skrivemåde mærkes i bogen.

Af Jim Højberg

Drengen Tork og hans ven Hest tager på en tur rundt om jorden på en tømmerflåde lavet af 29 kufferter. Det er en kuffert for hvert bogstav i alfabetet, og de pakker abrikoser i kuffert 1, bøger i kuffert 2 osv. Men det er bestemt ikke en lærebog. I stedet er det en små-filosofisk fortælling, hvor stemninger og mærkelige hændelser beskrives malende og poetisk. Vore hovedpersoner møder en tysk sangerinde, en sømand og en prinsesse, som man alle kommer til at holde af. Tork og Hest besøger mange lande, hvor de henholdsvis spiser burgere og fremmed græs- og gulerødder. Men Hest kan bedst lide det danske græs og de danske gulerødder.

Skønt den er en meget speciel historie, vil jeg anbefale alle forældre at prøve denne bog. Læs den højt for jeres børn og snak med dem om bogstaver, tal, mærkelige hændelser og stemninger. Louis Jensen har skrevet en bog, der balancerer mellem barnets fortællestil og poesiens sprog. Og så er den flot illustreret med poetiske tegninger i dæmpede farver af Pia Halse. Tekst og illustrationer supplerer hinanden fint. 

 

 

Bogdetaljer

Secondary title
på nye eventyr
Forlag
Jensen & Dalgaard
Faustnummer
51570928
ISBN
-6392
Antal sider
47

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer