Bog

Over grænsen

Af (
2001
)

Anmeldelse

Over grænsen af Pat Barker

19 nov.01

Danny begik som 10-årig et mord på en gammel dame. 13 år senere "opsøger" han børnepsykologen Tom, som han forsøger at begå selvmord for øjnene af. Tom redder heltemodigt Danny fra druknedøden og opsøger senere den unge mand på hospitalet.

Tom genkender straks den dreng, ved hvis domfældelse han for 13 år siden leverede et ekspertvidneudsagn, som havde helt afgørende betydning for dommen. Danny ønsker Toms hjælp til at bearbejde den traumatiske sag, og selv om Tom personligt har en skilsmisse hængende over hovedet, forsøger han at forstå og hjælpe den forsømte og intelligente Danny.

I romanen indgår den forfærdelige - og for alle velkendte - historie om de to 10-årige engelske drenge, der for nogle år siden myrdede et to-årigt barn. Pat Barker har skrevet en modig roman om voldspsykologi og forsømte børn og om skilsmissens følelser af forladthed.

Selv om det kan lyde voldsomt trist, er det en meget indtrængende, vedkommende og velskrevet roman med mange humoristiske psykologiske portrætter. Pat Barker har tidligere modtaget den meget prestigefyldte Booker-Prize for sin trilogi, Regeneration, om Første Verdenskrig, som også er filmatiseret.

november 2001

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Lisbeth Møller-Madsen
Faustnummer
23743434
ISBN
9788762102361
Antal sider
220

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer