Bog

Mordet ved Klokkestenen

Af (
2000
)

Anmeldelse

Mordet ved Klokkestenen af Mogens Faber

01 nov.00
Lyø i det sydfynske øhav er omdrejningsstedet for denne kriminalroman. Hertil udkommanderes bogens hovedperson, politiassistent Keld Otto Laursen, da en ung pige er fundet voldtaget og myrdet på stranden. Sådan indledes "Mordet ved Klokkestenen", der er Mogens Fabers romandebut. Han har tidligere udgivet to digtsamlinger.

På Lyø slår Laursen sig ned på den lokale ølejr og nyder øl, Gammel Dansk og god mad i stride strømme, mens han diskret forsøger at opklare forbrydelsen. Samtidig møder han Jytte, som han forelsker sig i. Laursen arbejder incognito for at opklare mordet, men den kriminelle intrige fylder kun beskedent, og opklaringen bliver da også klaret over et par sider. Fabers kærlighed til øen er uomtvisteligt, og beskrivelserne af ølejrlivet fylder meget, så at kalde romanen en krimi er lidt af en overdrivelse.

På mange måder minder bogen om Kirsten Holsts kriminalfortællinger: en udmærket lille historie, der næsten er glemt, når man er færdig med den, men som fanger, mens man er i gang med den.

Forum, 2000. 209 sider.

BogWeb - 1. november 2000

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
22915258
ISBN
9788755329249
Antal sider
209

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer