Bog

Hvad døde de kongelige af?

Af (
2015
)

Anmeldelse

Hvad døde de kongelige af

Det er flot bog, men uden spændende korrekte nyheder. Den eneste spændende nye teori er desværre baseret på en fejlagtig mening om at kongeslægten fra Oldenborgerne og frem ikke nedstammer fra Svend Tveskæg. Bogen postulerer at vikingekongerne - som nedstammer fra Svend Tveskæg formentlig har en arvelig hjertefejl, der betyder at de dør i en tidlig alder. Dette stopper da Oldenborgerne kommer til, fordi det påstås at de ikke nedstammer fra Svend. 

Det er bekymrende at en fagmand som denne retsmediciner lancerer en sådan fejlagtig teori, idet den sikkert kommer til at stå som sandheden fremover. I dag bruger man jo ikke paratviden mere,  men finder sandheden på internettet. Når man søger efter "hvordan døde kongerne" - kommer denne bog og dens fejlagtige teori frem. Når så heller ikke anmelderne (jeg har læst 4 stk.) ikke bemærker noget, så har den almindelige historiske læser jo ikke en chance.

Det skrevne ord er magtfuldt og farligt, hvis det misbruges så sandheden fordrejes.

Jeg håber med dette indlæg, at have gjort mit til at bekæmpe det historisk ukorrekte.

Jeg har tillige skrevet en kommentar til den anmeldelse der var skrevet på "Historie online" der giver en længere forklaring på problemet (Bogfeature: januar 2016:) 

http://www.historie-online.dk/nyt/bogfeature/b20160211.htm

Bogdetaljer

Forlag
FADL
Faustnummer
51979117
ISBN
9788777497681
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer