Bog

Hjælp, det er jul!

Af (
2002
)

Anmeldelse

Hjælp, det er jul! af John Grisham

01 dec.03

Julen er virkelig sat på spidsen i denne pragtfulde og satiriske roman af John Grisham.


Anbefalet af bibliotekar Carina Sørensen

Lån bogen på Bibliotek.dk

Nora og Luther Krank har netop sendt deres datter af sted til Peru, og hun kommer ikke hjem til jul. Det tager hårdt på især Nora, da hun er bekymret for sin datters velbefindende, og Luther tager derfor initiativ til, at de simpelthen dropper julen og i stedet tager på krydstogt.

Rejsen bliver bestilt med afgang den 25. december, og så er det bare at nyde, at de slipper for alt det besvær, der er i forbindelse med julen. Intet juletræ, ingen julepynt hverken ude eller inde, ingen stress med juleindkøb, ingen firmajulefrokost, ingen penge smidt ud af vinduet, ingen snemand på taget…

Luther har planlagt, hvordan det hele skal være, men sådan går det bare ikke. Det viser sig hurtigt at man ikke bare sådan kan bestemme sig for at droppe julen. Alle i deres omgangskreds fejrer julen med alt, hvad dertil hører, og ingen udviser særlig meget forståelse for familien Kranks planer.

På en både sjov, charmerende og ikke mindst satirisk måde, formår Grisham at sætte julen i et lidt andet perspektiv. Julen er præget af både traditioner og forventninger og det kan være svært at rykke ved disse. Denne roman giver et godt eksempel på, hvad der kan ske, hvis man forsøger at droppe julen, idet familien Kranks forsøg ender i de mest pinlige og grinagtige situationer.

Forfatterens officielle hjemmeside:
http://www.randomhouse.com/features/grisham/


Oversat af Lene Schiøtt. Lademann, 2002. 140 sider


Bogdetaljer

Forlag
Lademann
Faustnummer
24353397
ISBN
9788715106248
Antal sider
140

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer