19 okt.20

Artikel

(Gen)oplev forfatterne live på Litteratursiden

Portræt

Iben Mondrup

Iben Mondrup er født i 1969 i Danmark og opvokset på Grønland. Hun er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003 og debuterede som forfatter i 2009 med romanen 'Ved slusen', der er udgivet på det grønlandske forlag Milik.
 

Læs mere

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Læs mere

Portræt

Stine Askov

Stine Askov har en humoristisk pen, men side om side med humoren folder alvoren sig ud i fuldt flor. Hun er uddannet pædagog og aktuel med romanen 'Katalog over katastrofer', der foregår i 80'erne. Romanen er nomineret til Romanprisen 2021.
Læs mere

December i DR Romanklubben

Katalog over katastrofer

'Katalog over katastrofer' diskuteres i bibliotekernes læseklubber og her på Litteratursiden i december. Romanen handler om Bengt, der forsøger at forberede sin 14-årige datter Helle på potentielle katastrofer, men det bliver i sig selv en katastrofe.

Læs mere

Artikel

Tine Høeg vinder Edvard P. prisen 2020

Tine Høeg vinder biblioteksprisen for sine nyskabende digtromaner og provokerende opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til. Se prisoverrækkelsen her.
Læs mere

Kommentarer

0 kommentar
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer