Anonym (ikke efterprøvet)

Drengen i månen af Kate O'Riordan

"Drengen i månen" er en meget speciel roman. Der er mange aspekter i den - og efter min mening kan den bedst sammenlignes med "Marvfolket" af Keri Hulme fra 1985 - en af de bedste romaner, jeg nogensinde har læst. Bogen foregår dels i England, dels ved en forblæst klippekyst i Irland. En 5-årig…

Drengen i månen af Kate O'Riordan

Lån bogen på "Drengen i månen" er en meget speciel roman. Der er mange aspekter i den - og efter min mening kan den bedst sammenlignes med "Marvfolket" af Keri Hulme fra 1985 - en af de bedste romaner, jeg nogensinde har læst. Bogen foregår dels i England, dels ved en forblæst klippekyst i Irland.

Darlah

Et par år ude i fremtiden. NASA udskriver en konkurrence, hvor tre teenagere kan komme med en ekspedition til månen. Men alt er ikke som det skal være på månen, og snart erstattes undren og glæde med skrig og død.

Under mars

Science fiction-noveller, der præsenterer et bredt spekter af science fiction-genrer; Her er rumrejser, kontrafaktiske historiefortællinger, space opera, nano- og bioteknologi i skøn naturvidenskabelig forening Med et efterskrift hvor forfatteren sættes ind i en litterær og historisk kontekst

Bloddyr

En genmodificeret bakterie udrydder halvdelen af jordens befolkning og derfor bliver et minisamfund på månen afskåret fra jorden; Samfundet bliver diktatorisk, ressourcerne er få og folkene begynder at dø af proteinmangel

Kærlighedsraketten

En ingeniør opfinder en metallegering, der kan ophæve tyngdekraften; Med et rumskib iklædt denne legering flyver han til månen, hvor han møder nogle stammelignende indbyggere og på romantisk vis redder månefolkets prinsesse fra den visse død.

Månevind

Tilværelsen i en lille spansk by sidst i 1960'erne set gennem en drengs øjne. Foregår i de skelsættende dage omkring månelandingen i juli 1969, en euforisk tid, hvor alt synes muligt.

Max og månen

Billedbog. Max elsker solen. Men månen er hans bedste ven. Månen passer på Max når han sover. Men hvem er der igen, når Max vågner?

Midnat på månen

Jacob og Anne bliver sendt til Månen for at finde den fjerde og sidste ting, der kan redde Morgan le Fay