Anonym (ikke efterprøvet)

Kærlighedens Antarktis : roman

En myrdet kvinde fortæller fra dødsriget om sit korte liv som datter, søster, hustru, mor og prostitueret og reflekterer over væsentlige episoder i sit liv

Pigen med fingerbøllet

En 6-årig pige efterlades midt i en vesttysk storby. Hun kender ikke det sprog der tales omkring hende, men møder to drenge, hvoraf den ene taler hendes sprog. Vi følger deres kamp for overlevelse, for at stille sulten, forsvare sig mod kulden og gøre sig usynlige for myndighederne

Vinterland

Journalistparret Kim Faber og Janni Pedersen har skruet en rigtig god krimi sammen om terror og ondskab.

Urmagerens datter

Der mangler hverken kærlighed, svigt, eller ulykkelige skæbner i denne fortælling om familie, slægter og ikke mindst kunstnermiljøet i Victoriatidens England. 

Jeg bruger min krop som et møbel

En satirisk digtroman, som balancerer mellem ungdommelig ironi og ægte følelser. Kan en bog både være kliché og rørende? Her virker det forceret. 

Cityfortællinger

Endnu engang åbner ShaunTan vores øjne for magien og giver os følelsen af at have oplevet noget ubeskriveligt smukt og samtidig et ubærligt tab.

De udødelige

Chloe Benjamin leverer en velskrevet roman om fire søskende og deres forhold til livet og døden, fortalt over fire årtier.

Den rødhårede kvinde

Hvis du interesserer dig for Istanbul og Tyrkiets historie, skal du læse Pamuks moderne fabel. Tålmodighed belønnes med interessant og lærerig læsning.