Logo
Bogliste

Danske debutanter 2021

Udvalg af årets bedste danske debutanter. Opdateres løbende

Bøger på listen

Farskibet

Glenn Bech (f. 1991)

Debutanten Glenn Bech tager med sit affektive og storslåede sørgeskrift erindringslitteraturen til et nyt sted, hvor sorgen sidder i selve sproget. 

Ungeenheden

Fine Gråbøl (f. 1992)

Poetisk og velkomponeret debutroman lægger op til en kritisk diskussion af vores syn på psykisk sygdom.

Varieté : Laurits og Valdemar

Søren Pilmark

Søren Pilmark debuterer med en fortælling fra hjertet. En vidunderlig hyldest til børn og magi.

I det hvileløse

Sidsel Ana Welden

Stærk og sanselig debutroman om livet i 20’erne, psykisk sygdom og forelskelser – og om et rørende forhold til en traumeramt far.

Kærlighedens år

Johanne Mygind

Imponerende og velskrevet debutroman om tre generationer af kvinder, jagten på at finde sig selv, frihed, lighed og prisen for det hele.

Nattens blomst

Nillou Zoey Johannsen (f. 1979)

Den unge Ziba vil læse videre, men bliver til sin store fortrydelse tvangsgift. Hun nægter dog at være indespærret i sit eget hjem og sind, så hun følger sine egne veje. Til læsere af mellemøstlige bøger og bøger om kvinders undertrykkelse

Drømmefangeren : roman

Louise Voller

Journalisten Astrid rejser til Nepal for at arbejde på et børnehjem, men da hun ankommer, er børnene væk og lederen af børnehjemmet anholdt. Astrid kaster sig ud i en optrævling af forholdene på et af Nepals andre børnehjem.

En forunderlig begravelse

Thomas Brigsted (f. 1976)

Da Michael får at vide, at han snart skal dø, går han i gang med at planlægge sin egen begravelse. Den skal vise sig at blive ret forunderlig. Morbid fortælling om døden til læsere af humoristiske romaner

Du kan drukne på mange måder : roman

Teis Gjervig

Underfundig, rå, og humoristisk fortælling om Jens, som er taget til Læsø for at skrive en novellesamling. Han forstyrres dog af øens skæve eksistenser og må dulme sine angstanfald med et stigende forbrug af Rød Aalborg.

Andre hunde

Rasmus Theisen

Theisen leverer et overbevisende og barsk bid om forviklede forhold i et grønlandsk samfund set fra en uvidende dansk iagttager.

Det egentlige liv i livet

Alen Causevic

Causevic debuterer med en rørende historie om Ibrahim, Aida og Sahil, der er flygtet til Danmark, hvor de forsøger at komme overens med deres nye liv.

Før vi ved af det vender lyset tilbage

Sofie Due (f. 1993)

Leah flytter til København for at finde ud af, hvem hun er, når hun ikke er medlem af Pinsekirken i fin lille roman om at flytte sig fra det velkendte til noget nyt.

Søkvinden : roman

Signe Kierkegaard Cain

Kunne lykken være at bo i havet, langt under vandets overflade? Maya kæmper med at finde sig selv i lejligheden sammen med Sømanden og sønnen Theo. Spændende litterær debutroman til læsere af korte bøger med fokus på identitet, fortalt gennem tanker og betragtninger

Hulemennesket

Peter Lohr

Peter Løhr tegner i sin romandebut et fremragende portræt af maleren Johan Thomas Lundbye, der giver lyst til yderligere fordybelse i guldalderen.

Det tørstige land

Kahan Kesef (f. 1991)

Digte om det truede miljø, naturen og klimakatastrofer. Udkommer i serien "Baggaardens Baglommebøger", som lige nøjagtig kan være i en baglomme. For læsere af ung eksperimenterende litteratur og lyrik fra undergrunden

Visne bøgeblade rasler uhørt (i Andromeda)

Jacob Juhl (f. 1973)

Digte om menneskets fortolkende blik og naturens ufortolkelige renhed. For læsere af filosofi og ny dansk poesi

Igennem landskaber

Ann Linn Palm Hansen (f. 1984)

Smuk, eftertænksom og stemningsfuld kunstnerroman, der tager læseren med på en rejse i en kunstners verden. For kunstinteresserede og læsere af ny dansk litteratur

Rygtet

Rasmus Daugbjerg

Rasmus Daugbjergs debutroman er en gruopvækkende og rygtefortættet skildring af menneskers omgang med den fremmede eller tilflytteren.

Øjnene som blæksprutter gennem døren

Anders Lee-Larsen (f. 1981)

Debutdigte af en sikker debutant. Sproglig fantasi præger en bred, facetteret fortælling om livet, om at mødes og formes. For interesserede i ny dansk lyrik

Børn er x 1,79 : digte

Kirsten Juul Nielsen (f. 1980)

Brænd huset ned, giv træet vand

Hans Peter Madsen (f. 1995-06-29)

De akavede sammenstød står i kø, når de mandlige hovedkarakterer ruller sig ud i disse veloplagte noveller. Flot debutsamling stiller skarpt på køn, klima og kærlighed.

ssn snnart

Lasse Raagaard Jønsson (f. 1994)

Vellykkede stammende debutdigte beskriver en mors sygdomsforløb og kampen for at finde sit sprog.

Lysere dage

Christina Andersen Reyn (f. 1971)

Hvis man nogensinde har oplevet sorgen over at blive forladt, vil fortællingens inderlige beskrivelser af smerten vække genklang. 

Langt væk og lige om hjørnet : digte

Sara Rahmeh (f. 1985)

Selvbiografiske digte fulde af følelse om en rodløs ung dansk kvinde med palæstinensiske rødder. For lyriklæsere og andre, der søger skønlitterære fremstillinger af livet som dansker med anden etnisk baggrund

Vågent

Mirian Due (f. 1982)

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.

Fladland

Ditte Holm Bro

Ditte Holm Bro debuterer med en fin og morsom skildring af et pigeliv mellem barndom og ungdom, hvor barnets naive tro på et guddommeligt øje spiller en ikke ubetydelig rolle.

Grundvold

Rachel Röst

Rachel Röst har skrevet en barsk og vigtig debutroman fra en lukket verden, en historie om at vende det kendte ryggen og stå alene.