Logo
Bogliste

Kunst - kunstnere biografier

De store kunstnere er ikke kun kendt for deres mesterværker, men også for de ekstraordinære liv, de levede. Biografier om kunstnere giver et fascinerende indblik i de personlige og kreative kampe, som formede deres kunst. 

Bøger på listen

At trække en streg. Per Kirkeby – liv og værk af Erik Steffensen

Erik Steffensen

At trække en streg. Per Kirkeby - liv og værk er fortællingen om Per Kirkebys dannelsesproces som menneske og kunstner, fra opvæksten i Københavns nordvest-kvarter til hans internationale stjernestatus som billedkunstner.

Så megen længsel på så lille en flade

Karl Ove Knausgård

En personlig indføring i Edvard Munchs liv og kunst. Hvis Knausgård fortsætter med at formidle verdens store kunstnere, vil jeg blive meget glad.

Kunsten at leve kreativt

Rick Rubin

Rockens stjerneproducer deler ud af sine kreative metoder og tanker om livet – og hvordan vi lever det fuldt ud.

Michael Kvium - den nådesløse

Birgitte Ellemann Höegh

Velskrevet biografi giver indblik i Kviums værker og arbejdsprocesser og er et ærligt og meget menneskeligt portræt af en kompromisløs kunster.

Skoven og floden

Karl Ove Knausgård

En fan møder sit idol, når Karl Ove Knausgård besøger Anselm Kiefer til en tankevækkende samtale om livets rolle i kunsten og omvendt.

Lad stregerne tale : om bladtegneren og plakatkunstneren Otto Nielsen

Conny og Torben Wolsted

En omfattende og utrolig smuk biografi, der viser Otto Nielsens farvestrålende og ekspressive tegninger og manden bag.

Min personlige kunsthistorie

Martin Bigum

Overdådig, indbydende og engagerende indblik i Martin Bigums kunstneriske univers, hans inspiration, hans virke, hans liv og kunstneriske praksis og syn på kunsten.

Edvard Weie - Skrifter om kunst og kultur

Edvard Weie

Edvard Weie (1879-1943) er en af de store kolorister i dansk maleri i første halvde af det 20. århundrede. Det er mindre kendt, at Weie også udfoldede sig som særdeles passioneret skribent.

Bybilleder. Kunstnernes og forfatternes København

Bo Tao Michaëlis

En smuk og poetisk bog, der i tekst og billeder skildrer København, som forfattere og kunstnere har set hovedstaden gennem mere end tre århundreder.