Logo
Bogliste

Kærlighedsdigte

Hørt på biblioteket: En kollega overhørte en gruppe gymnasieelever snakke. Den ene pige var meget benovet over at have modtaget et smukt kærestebrev, som hun havde været hjemme og læst højt for sin mor. Brevet var så rørende, at moren havde grædt!
Da pigen derefter læste brevet højt for sine venner, kunne vores kollega dog genkende ordene … fra et halvdårligt 90’er-pophit.

Har du en udkåren, og mangler du ord for dine følelser? Herunder finder du inspiration til at lave samme smarte manøvre med at låne lidt bevingede ord!

Bøger på listen

Jeg er grønnere end græs

Sapfo

Sapfos lidenskabelige digte er skrevet for 2600 år siden og findes for størstedelens vedkommende kun i fragmenter. Alligevel er de virkningsfulde og ofte åndeløst smukke.

Tityrus

Duncan Wiese

Wieses debut rammer en særlig intensitet i sammenstødet mellem hyrdedigt og storby-poesi. 

Hundrede kærlighedssonetter

Pablo Neruda

Kærligheden tror, håber, udholder og fortærer alt i Nerudas kærlighedssonetter. Det er næsten for meget af det gode, men også kun næsten, for Pablo Neruda er en stor digter.

I civil

Amalie Smith

Samling er undertitlen på Amalie Smiths nye digtsamling, der er en unik hybrid om sorg og kærlighed med et stærkt fokus på kroppen og 'samlingen'.

At elske eller ikke at elske

Benny Andersen

En perle af en digtsamling med nye og gamle digte, der taler til både hjerte og hjerne.

Fremmed under samme hud

Niels Lyngsø

En digtsamling, der meget direkte beskriver forholdet mellem en mand og en kvinde. Her er der ikke tale om antydningens kunst.

Tryghedsnarkomaner & Hold kæft og vær smuk

Vita Andersen

Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.

Alt hvad du ejer

Caspar Eric (f. 1987)

Caspar Eric mestrer at skrive, så man bliver rørt, og denne gang er der noget mere skrøbeligt på spil.

Der er ingen ærlige digte om døde kvinder

Audre Lorde (f. 1934)

Audres Lordes digte syder af vrede og nerve. Digtsamlingen bør læses af mange for sit vigtige historiske indblik og sin fortællende form.

 

Den hvide rose

Olga Ravn

Den hvide rose er en digtsamling om at være tæt på et menneske med alvorlig sygdom, om at blive på kærlighedens sted, selvom kærligheden er gået i stykker.