Logo
Bogliste

Feministiske tegneserier

Læs feministiske tegneserier og graphic novels, der byder på nuancerede perspektiver, spidse kommentarer og banebrydende karakterer. 

Tidligere blev tegneserier og graphic novels ofte set som noget for børn og unge, fyldt med superhelte og humor. Men over de seneste årtier har en ny generation af tegneserieskabere beriget genren med komplekse temaer, avancerede fortællinger og stærke kvindelige stemmer.

Bøger på listen

Bad Boys

Matilde Digmann

Flot graphic novel følger op på historien om Cat fra den ambitiøse og provokerende Pseudo.

Lille spejl på væggen der

Liv Strömquist

Tankevækkende, morsom og aktuel graphic novel om udseendets betydning gennem tiden. Svenske Liv Strömquist er i absolut topform.

Hul

Maya Elisabeth

Tankevækkende og sjov graphic novel om at være ung med al den frihed og de samfundsnormer, der stadig begrænser unge kvinder.

Pseudo

Matilde Digmann

Provokerende og samfundskritisk graphic novel sætter spørgsmålstegn ved den kvindelige selvopfattelse og kulturen, der påvirker den.

Sexmagasinet : vol. 1

Sofie Riise Nors

Patriarkatets gordiske knude bliver forsøgt løst med en humoristisk og grov streg i et velfortjent opgør med hyggesexisme og indgroet foragt for det feminine.

Smil nu, Maggy

Lewis Trondheim og og Stéphane Oiry

Første bind i spændende tegneserie blander elementer fra den klassiske detektivhistorie med en moderne og unik anti-heltinde og er smukt og dystert illustreret.  

I'm every woman

Liv Strömquist

Graphic novel om en række undertrykte kvinder indeholder masser af historiske goodies. Liv Strömquist er sarkastisk, provokerende, humoristisk og sympatisk.

Persepolis

Marjane Satrapi

I baggrunden leger nogle piger henrettelse. Marjane Satrapis selvbiografiske graphic novel om at vokse op i Iran gør brug af stærke virkemidler for at vi ikke skal glemme!

Superfeministerne

Mirion Malle

Fantastisk vellykket bud på, hvordan man forklarer feminismen for en moderne teenager.

Den lille bog om

Molly Mørch

En lille farvestrålende bog, der handler om de kvindelige kønsorganer. De flotte illustrationer understøtter tekstens pointer, så man ikke er i tvivl om budskabet.

Orgasmebogen

Kristine Tiedt

Tegneserien behandler på humoristisk og oplysende vis mange uudforskede elementer i forhold til den kvindelige orgasme.

Hver dag starter det forfra : en slags graphic novel

Line Kjeldsen Jensen

Med varme, humor og hjerterum tegner grafiker Line Kjeldsen Jensen hverdagen som travl småbørnsfamilie set fra mor-siden. Det er genkendeligt, hylemorsomt og meget befriende.

Skamløs

Pénélope Bagieu

Inspirerende og humoristisk tegneserie om tolv kvinder, der med rebelsk ånd, styrke og ambitioner ændrede verden.

Skamløs : rebelske kvinder der ændrede verden

Pénélope Bagieu

Pénélope Bagieu giver os med varme, respekt og humor 15 fyrtårne til at inspirere og lyse vejen.

Du vil ha' mig

Nina Hemmingsson

Tegneserien handler om kvinders hverdagsliv under overfladen. Helt almindelige kvinder, fremstillet groft, skægt og virkelig trist. Bogen er for meget, for kynisk, for depressiv og alt for skæg.

Kundskabens frugt

Liv Strömquist

At reflektere over det kvindelige køn i en historisk sammenhæng er en fin og vigtig opgave. Her i form af en tegneserie med en god portion tør og sarkastisk humor. 

Anne Franks Dagbog - graphic novel

Ari Folman

Ari Folman har lavet en særdeles smuk og vellykket tegnet gengivelse af Anne Franks berømte dagbog.

Kiki fra Montparnasse

Catel

Hendes dragende ydre er blevet skildret af adskillige store kunstnere. Nu suppleres de kendte værker med en dragende graphic novel, som puster liv i musen, Kiki fra Montparnasse.

Voksenlivet er en myte

Sarah Andersen

Til alle os, der nægter at blive rigtig voksne, er denne samling af hverdagshistorier en dejlig bekræftelse på, at ingen er alene om at  være både træt, ugidelig eller introvert.

Jammers Minde

Allan van Hansen

Spændende, udfordrende og smuk grafisk fortælling om kongedatteren Leonora Christina, som endte med at sidde fængslet i Blåtårn i 22 år.

Grøde

Signe Parkins

Signe Parkins har frembragt en visuel tour de force ind i moderkroppens funktioner og forvandlinger. 

Et knald til

Rikke Villadsen

Det danske tegneseriemiljøs enfant terrible praktiserer westernsatire og smider med kønspolitiske bomber, der lige giver den Et Knald Til.