Logo
Bogliste

Noget der ligner Hærværk af Tom Kristensen

Vi skal alle dø. Nogen er bare hurtigere til det end andre. Har du også sommetider følelsen af tomhed. Det har Ole Jastrau i Tom Kristensens "Hærværk". Men han er ikke alene om at være alene. Læs her om livets ensomhed, selvdestruktion og søgen efter livet. Mange af bøgerne er på trods af det måske lidt dystre emne skrevet med en humoristisk pen.

Bøger på listen

Lad regnen komme

Paul Bowles

En bankfunktionær bryder alle broer af og rejser til Tanger, hvor hans tilværelse bliver mere spændende, end han havde tænkt sig

Melodrama

Søren Damm

I dialogform fortæller digterspiren Jonas om sit kuldsejlede forhold til kæresten og om problemerne med at score en ny, mens hverdagen driver forbi ham selv og vennerne i Århus.

Nordkraft

Jakob Ejersbo

Fortælling fra narkomiljøet i Ålborg i første halvdel af halvfemserne, hvor en række skæbner følges på deres vej mod bunden

 

Filmatiseret af Ole Christian Madsen i 2005 under titlen 'Nordkraft'.

Dommer på fri fod

Marco Goli

Det mystiske, fantasifulde og næsten surrealistiske er drivkraften bag denne historie om en nybagt jurist i 1990'ernes København, som må gennem en række eksistentielle kriser for at finde sin plads i livet.
Originaludgave: 1999

101 Reykjavik

Hallgrímur Helgason

Hlynur Björn er 34 år, bor midt i Reykjavik og er fanget i sit eget hængedynd; Hlynur har svært ved at løsrive sig fra sin historie, sit triste liv med onani til pornofilm og sin driven rundt fra bar til bar i centrum af Reykjavik.

Steppeulven

Hermann Hesse

Herman Hesses kultbog fra 1927 er en af verdenslitteraturens fornemste klassikere. Læseren inviteres til magisk teater i bogen, som var med til at forme tressernes ungdomsoprør. Et must-read!

Frederik Wenzels rejse

Benn Q. Holm (f. 1962)

Frederik er ung og populær, lærer på et københavnsk gymnasium. Det er sidste skoledag, og i morgen kommer Kajsa, den vigtigste pige i verden. Men det bliver en LANG dag med forhindringer, ubehagelige overraskelser og uventede møder.
Originaludgave: 2004

Ingen grund til overdramatisering

Erling Jepsen (f. 1956)

Erling Jepsens suveræne romandebut, hvor vi for første gang stifter bekendtskab med familien i Sønderjylland.

Fodboldenglen

Hans-Jørgen Nielsen (f. 1941)

Med Fodboldenglen skaffede Hans-Jørgen Nielsen sig en betydelig plads i den folkelige, danske litteratur. Bogen opnåede høje salgstal og flere betegnede den som 70’ernes generationsroman og en ægte dansk klassiker.

Originaludgave: 1979

Sodoma

Bo Nygaard Larsen

En voldsom, barsk og provokerende roman om sexchattende 30-årige i København og omegn anno 2004/2005.

Hoffmans

Morten Sabroe

En roman om narcissisme, som den kan opleves, når dette at blive set og at blive kendt - helst på tv - bliver livets mening.

Originaludgave: 2003

Løgn over løgn

Henrik Stangerup

Dobbeltroman, der dels handler om en filminstruktørs krise, som fører til mange drukture, dels skildrer forfatterens egen krise under arbejdet med bogen.

Originaludgave 1971

Det sidste rum

Morti Vizki

Psykologisk udviklingshistorie om en ung mand, der er godt på vej til at blive en kendt tv-kok og kogebogsforfatter, men gemmer på en eksistentiel uro, som dominerer hans liv og forholdet til veninden.
Originaludgave: 1993

PHASE

Jens Smærup Sørensen

Tv-mediets fokus på reality programmer kritiseres i romanen PHASE, der begynder godt og rummer mange fine idéer, men hvor læseren taber pusten undervejs. 

Blå mandage

Arnon Grunberg

Med underfundig humor skildres en ung jødisk mands jagt på identitet og mening med tilværelsen. Foregår i Amsterdam, hvor hovedpersonen flakker rundt og bl.a. opsøger kærligheden i alle dens former

Transit

Anna Seghers

Mennesker på flugt fra nazismens Europa flokkes i Marseille i 1940-41, hvor de løber myndighederne på dørene for at skaffe sig de visa, billetter, stempler og penge, som skal til, for at de kan nå i sikkerhed

Hirtshals Hirtshals

Øystein Lønn

En norsk fotograf dør i Hirtshals og efterlader sig en serie fotos og notater. Ud fra disse sammenstykkes den dødes livsforløb, der afslører ham som et fremmedgjort, mystisk og iagttagende menneske