Logo
Bogliste

Noget der ligner Ester Bock

Ærgrer det dig at sidste bind i Ester Bocks serie om dyrlægefamilien er læst, kan du blive inspireret til videre læsning her.

Bøger på listen

Drømmen om Amerika

Toril Brekke

Flot og farverig historisk roman om norske nybyggerdrømme om frihed i landet, der flyder med mælk og honning.

Sara

Toril Brekke

I midten af 1800-tallet gifter Sara sig under sin stand. Da manden dør, bliver hun - meget usædvanligt - jordemoder. Hun er stolt og selvstændig, men alligevel går ikke alle drømme i opfyldelse

Det du mister

Lisbeth Brun

'Det du mister' af Lisbeth Brun er sprogets afdæmpede vuggen gennem sorgfulde landskaber, der er fyldt med alt det, der mistes.

Som brødre vi dele

Lisbeth Brun

Lisbeth Brun bringer handlingen til live med små detaljer og antydningens kunst i sidste del af trilogien om familierelationer og landsbrugssamfundet langs Limfjorden.

Familien Bruchfontane

Keld Conradsen

Underholdende slægtsroman fra mellemkrigstidens Sønderjylland giver indblik i den industrielle udvikling i Danmark – og lyst til at læse mere fra samme skuffe.

Flugten til Amerika

Irene Dische

En dejlig, livsbekræftende roman om familien Rother fortalt af den bramfrie mormor, som må flygte fra Tyskland til USA med sin jødiske mand under Hitlers regime.

Julie - en lydig pige

Anne Karin Elstad

Da den 18-årige Julies søster dør af den spanske syge, må Julie vende hjem til bygden syd for Kristianssund og opgive tanken om uddannelse -  Med hende som centrum skildres norsk bygdeliv anno 1918.

Originaludgave: 1994

Folkene på Innhaug

Anne Karin Elstad

I begyndelsen af 1800-tallet er livet barsk i de norske bygder - Også på Innhaug, hvor husbonden dør, og den yngste datter føder et uægte barn -  Men familien er nødt til at holde sammen

Samhørende: Folkene på Innhaug ; Magret ; Et nyt rodfæste

Italiensvej

Anna Grue

Romantiske forviklinger, dunkle hemmeligheder og et skønt persongalleri  fylder siderne  i denne velkomponerede og medrivende kærlighedsroman.

Brobyggerne

Jan Guillou

Første del af Jan Guillous ambitiøse romanserie 'Det Store Århundrede' er en svimlende episk fortælling, som bringer os fra snestorm til tropehede.

Mit livs hemmelighed

Birthe Haffner

Provstedatteren Camilla har en hård tid i midten af 1800-tallet. Efter en lykkelig barndom bliver hun enlig mor til David og udstødes af det gode borgerskab. 100 år senere finder oldebarnet faderen

Den ottende bonde

Bent Haller

Bent Haller beskriver et dansk bondesamfunds nyere historie i denne gribende og rystende roman. En roman om magt, svigt og skyld af allerværste slags.

 

Rakkerpakhuset

Bent Haller

Se godt på nøglehullet på romanens forside, og du kommer med på en kigger ind i Rakkerpakhuset, hvor man nærmest kan smage, lugte og føle hverdagslivet i 1950erne.

Københavnerpigen og kongemaleren

Ole Hyltoft

Med baggrund i kærlighedshistorien mellem socialistpigen, tobaksarbejdersken Julie og den kendte portrætmaler William Lauenborg gives et varmt og indforstået billede af arbejderbevægelsen, klassekampen og dagliglivet i Staunings København anno 1905 

I morgen kan vi le

Jytte Jensen

En kærlighedshistorie mellem den danske medicinstuderende Bibbi og en deserteret tysk soldat, og om hvilke konsekvenser dette forhold får for resten af hendes liv

Døtre og elskerinder

Birgitte Livbjerg

Tiden op til 1917, som den tog sig ud for en københavnsk søskendeflok af arbejderklassen

Krigsdøtre

Elisabeth Lyneborg

To danske kvinders liv og skæbne: Karen Jeppe, som viede sin tilværelse til at hjælpe det forfulgte armenske folk, og Johanne, der drog udenlands for at skabe sig en karriere.

Sortehusene

Vibeke Marx

Agnes og Kirsten har et kompliceret mor-datter forhold. De bærer begge rundt på hemmeligheder, som gør vreden og afstanden imellem dem større. På Agnes dødsleje kommer en del af dem frem i lyset

Sommerbarn

Kirsten Myers

'Sommerbarn' er en grum historie, som skildrer en familie i opløsning og bliver samtidig også en skildring af mangel på menneskelig anerkendelse, forståelse og kærlighed.

Karen Kirstine

Ebba Nielsen (f. 1901)

Skildring fra 1850'erne til 1920'erne om en tjenestepiges håbløse ungdomsforelskelse og hendes senere liv som gift kone i København.

Det kan man aldrig vide

Rie Osted

Veronikas mor beder om tilgivelse på sit dødsleje, men Veronika er uforstående - Hun graver op i fortiden og finder familiehemmeligheder om barndomsveninden og om farens død

Puslinglandet

Knud Erik Pedersen (f. 1934)

Gennem en lille drengs oplevelser skildres livet i et nordjysk landsbymiljø under besættelsen

Den sorte rose

Birgit Pouplier

Denne roman har alt - stærk kærlighed - glæde - sorg - indvandrerens problemer med den nye verden og den fremmede kultur.

Strømme

Vagn Predbjørn Jensen

Slægtsroman fra Sydfyn i slutningen af det 19; århundrede -  Kirsten, som kommer fra trange kår, oplever nok forelskelsen, men ikke kærligheden, og må leve en hård tilværelse som kone til fiskeren Jens.

Understrømme

Hanne Richardt Beck

En gammel brun kuffert med familiepapirer sætter en fortælling i gang om Martin Ørums slægt og fire generationer i et Danmark, som de fleste genkender i deres egen slægts historie.

Deroute : en familiekrønike

Randi Faxøe Riisom

Familiekrønike om gårdmandsdatteren Iben, der fra 1930-ernes landbrugskrise følger tidens bevægelse fra land til by; Følger Ibens slægtshistorie op til og igennem anden verdenskrigs udfordringer

Her er din datter

Eva Sloth Carlsen

Familiekrønike om fire generationer af ganske almindelige kvinder, som  gennem 100 år oplever, hvordan hverdagslivets stille forandringer, århundredets turbulente begivenheder og de tekniske fremskridt bryder ind i og former deres tilværelse.
Originaludgave: 2000

Thea

Grete Stenbæk Jensen

En solid, jysk husmandspiges historie, i huset hos et nazistægtepar i krigens sidste år, og bagefter hos en fin familie i København

Bare vi har hinanden

Thorstein Thomsen (f. 1950)

Med humor og kærlighed fortæller drengen Gibber om de år, hvor stedfaderen Richard var familiens centrum - både som kærlig far og som uberegnelig alkoholiker.

Frøken Narvik

Thorstein Thomsen

Medrivende kærligheds- og slægtsroman, der gennem hovedpersonen Anne fortæller om en spændende periode i Danmarks og Norges historie.

Førkrigstid

Kirsten Thorup

Kirsten Thorups roman 'Førkrigstid' udtrykker allerede denne spænding mellem idyl og farer i romanens titel.

Johanna fra Småland

Hjørdis Varmer

Hjertevarm slægtshistorie om forfatterens 3 stærke formødre, der har været modeller for romanens hovedpersoner, og deres liv i København fra 1867 til 1940.