Logo
Bogliste

Noget der ligner Jordens søjler

Jordens søjler er Ken Folletts mest kendte roman og har efterhånden nærmest opnået klassikerstatus. Men hvad skal man læse bagefter? Vi giver her en liste over romaner som allesammen minder om den store roman. 

Bøger på listen

Skæbnetimen

Minette Walters

Velfortalt historisk roman om følgerne af pestens indtog i England i 1348. Walters viden om middelalderen med kirkens enorme magt og de store sociale skel er en fantastisk kulisse for en dramatisk og spændende historie.

De sidste timer

Minette Walters

Storslået historisk roman om Den Sorte Døds hærgen i England. Krimiforfatter Minette Walters har bedrevet en uhyggelig realistisk fortælling om en af verdenshistoriens mest ødelæggende pandemier.

Jordens arvinger

Ildefonso Falcones

Dette hjertegribende historiske drama fra 1300-tallets Barcelona viser, hvor hårdt og ofte skæbnen kan slå ned på samme mand.

Overløber

Robyn Young

Underholdende og actionfyldt andet bind i Robyn Youngs trilogi om den skotske kamp for selvstændighed omkring 1300-tallet.

Samhørende: Oprør, Overløber og Kongerige.

Pilgrimme på verdens veje

Marie Wigley Sørensen

Danmark 1370. Stormandsdatteren Hedvig fratages efter faderens død sit gods og sendes i kloster. Senere vender hun tilbage, men en række fatale hændelser sender hende på bodsgang gennem et trosmæssigt splittet Europa, hvor pavens inkvisitorer lurer lige om hjørnet

Sigøjnerinden fra Sevilla

Ildefonso Falcones

Sigøjnerliv, frihed, farver, drama, lidenskab, kærlighed og blodhævn. Det er nogle af ingredienserne i denne gedigent underholdende megakrønike, der starter i 1748.

Normannerne

Jack Ludlow

Alt i alt en historisk roman på det jævne, som ikke rigtigt udnytter dens potentiale, men dog tilfredsstiller et hurtigt middelalderfix.

Herrens vilje

Søren Mogensen

Klosteret Eskildsø er fjerntbeliggende og livet går i rolige og ikke alt for strenge rammer. Men da Absalon bliver bisp, kommer der fokus på det lille kloster og den nærliggende landsby, hvor ikke alt går efter reglerne

Elfenbenselefanten

Nerea Riesco

Sevilla i det 18. århundrede, smukke og stærke kvinder, kærlighed og had i lange baner, skak og konspirationer – min sjæl hvad vil du mer'?

Jeg vil give dig verden

Chufo Lloréns

Farverig og underholdende historisk roman i stil med ’Jordens søjler’ og ’Havets katedral’.

Havets katedral

Ildefonso Falcones

Stærkt underholdende, læseværdig og farverig romandebut om livet i Barcelona i 1300-tallet, om kærlighed og svigt, om gode og onde mænd og kvinder.

Tømrerens datter

Martin Jensen

Hvilke forbindelser er der mellem tømrerens datter i den engelske landsby Shere og paven i Avignon? Det fortæller denne gribende og velfortalte middelalderroman om.