Logo
Bogliste

Kolding i litteraturen

Bøger på listen

Hungerhjerte

Karen Fastrup

'Hungerhjerte' er en autofiktiv roman om at blive diagnosticeret med borderline og om at eftertragte nærvær og kærlighed er hjerteskærende læsning.

Det hvide mørke

Eva Maria Fredensborg

Det hvide mørke er en fortælling om familiehemmeligheder, om hvordan fortiden former vores liv og om en ung kvinde, der vælger at plante sit eget stamtræ.

Lille Lucifer

Bent Haller

Man skal ikke lade sig narre af titlen. Bent Hallers roman 'Lille Lucifer' er ikke en lille bog; den er stor i alle ordets betydninger.

Skygger fra Oktoberland

Nikolaj Johansen

Gysende horror, hvor en ung piges forsvinden selvfølgelig udløser familiens savn og sorg, men også åbner et skræmmende parallelt univers af sjælelig forråelse, lyster og sælsomt begær

Christas to forlovelser

Karsten Lund

Christas forlovede vender ikke tilbage fra 1. verdenskrig. I stedet bliver hun gift med hans soldaterkammerat og kommer til at leve et overklasseliv i Kolding. Som enke finder hun ud af, at hun har levet på en løgn.

Sover du?

Sonja Sabinsky

Lilli og Axel og deres døtre Ellen og Kirsten lever et godt familieliv i Kolding op gennem 1960'erne og 1970'erne. Da Lilli rammes af sygdom i sindet bliver familielivet voldsomt påvirket

Den, der hvisker, lyver

Thorstein Thomsen

Thorstein Thomsen skuffer ikke. Med denne roman har han skabt en klassiker, en vedkommende og rørende roman om en mand, som ikke kan elske - fordi han ikke elsker sig selv.

Jysk Fitness

Robert Zola Christensen

Ærkekøbenhavneren Kenneth flygter fra et omklamrende parforhold til Kolding, hvor han absolut ikke er på bølgelængde med de indfødte. Problemerne starter for alvor, da han finder sin ulidelige chef myrdet.

Den, der lever stille

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skovs roman er en stærk beretning om opvækst, provinsliv, familierelationer og frigørelse. 

Rosamin : en pige af folket fortæller

Rosa Cederholm

Rosa Cederholm (1884-1973) fortæller om sin barndom på Nørrebro sidst i 1800-tallet, om fattigdommen, da faren døde, om to år som pige på en sjællandsk herregård, om den livlige tid på Hotel Duval midt på Vesterbro ved århundredskiftet, og om en tid i Kolding

Pæretræet - 12 beretninger fra 1940'ernes og 1950'ernes Kolding

Henning Pedersen

Pæretræet består af 12 beretninger fra forfatterens barndom i Kolding, som strakte sig fra 1940 til 1958. Der er fortællinger om bl.a.

Mølby - en biografi

Fodboldspilleren Jan Mølby (f. 1963) fortæller om sin karriere fra starten i Kolding til Kidderminster i Wales, herunder om tiden som professionel i Ajax og Liverpool sideløbende med deltagelsen på landsholdet indtil bruddet i 1990.

Hr. guldsmed Otto Strange-Friis og frue : rundt om en guldsmed i Kolding

Vibeke Maarssø

Indblik fra sidelinien

N. E. Thrane

Journalist og redaktør N.E. Thranes (f. 1932) erindringer fra 46 års virke i den danske provinspresse herunder 38 år ved Kolding Folkeblad