Logo
Bogliste

Danske debutanter 2018-2019

De bedste danske debutanter fra 2018-2019.

Bøger på listen

Pillerne får mors øjne til at nærme sig gulvet

Nicklas Buch

Nicklas Buch debuterer med en bevægende roman, der er inspireret af hans egen splittede opvækst med en misbrugsmor og et par trygge oldeforældre.

De søvnløses sol

Eirik Gjerstad (f. 1988)

Sprogligt intens debutroman om en flakkende ung mand, der forsvinder ind i den norske natur, forlist kærlighed og et kunstværk.

Sprækker

Mette Garfield

Fragmentarisk og ordknap debutroman om forholdet mellem en kvinde og hendes elsker og spejlingen mellem mor og datter.

Forsvindingsnumre

Amalie Langballe

Den unge kvinde Agnes fortæller fuldstændig afvæbnende og knugende smukt om sorgen efter at have mistet sin mor til kræft.

Hvis dette er en lakridspibe

Mads Damsø

Mads tager til Hvide Sande for at skrive en biografi om den døende Kuno. Alt kan ske på den jyske vestkyst, og Mads får sin sag for i vellykket og velskrevet debutroman.

Det rette element

Line Høj Høstrup

En fin tegneseriedebut fuld af farver og dynamik om livets store spørgsmål.

Moder vækst

Rasmus Lund (f. 1989)

Vækst er et vidtfavnende ord, der i digtsamlingen bliver undersøgt så grundigt og poetisk, som det nok aldrig er blevet før.

Jeg bruger min krop som et møbel

Veronika Katinka Martzen

En satirisk digtroman, som balancerer mellem ungdommelig ironi og ægte følelser. Kan en bog både være kliché og rørende? Her virker det forceret. 

Hestehullerne

Tina Månsson (f. 1976)

Tina Månssons skæbneberetninger fortalt med et twist er en stærk debut.

Aftenstjerne

Aske Juul Christiansen

En poetisk logbog med stjernekiggende og sensitive borebisser lyder som noget af et kunstnerisk krumspring, men ’Aftenstjerne’ viser noget af det ypperste, litteraturen kan.

Ind i en stjerne

Puk Qvortrup

Vidunderligt velskrevet selvbiografisk debutroman om dyb sorg, tabet af en ægtemand og livet som mor for to helt små drenge. Puk Qvortrup sætter ord på det ubeskrivelige.

Bornholm-notater

Anders Mathias Rishøj (f. 1987)

Sælsom debutroman om livet som alkoholmisbruger på en døgnbehandling på Bornholm udmærker sig ved skildringen af afstanden mellem mennesker.

Et andet menneske, et andet liv

Sofie Jama (f. 1982)

Sofie Jamas hæsblæsende og barske debut om flygtningeskæbner berører emner som overlevelse, identitet og seksualitet og efterlader at uudsletteligt indtryk.

Olgas bog

Marie-Louise Hansen

Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus. 

Af det almene

Lars-Emil Woetmann

Mærkværdig og mangfoldig debut fyldt med et virvar af digtformer, som strejfer omkring i samfundets forskellige lag.

Om hundrede år

Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen, der har en baggrund som dokumentarist, skildrer en sønderjysk slægt gennem flere generationer med følgerne af Første Verdenskrig som den røde tråd.

Havunger

Helle Mogensen (f. 1969)

Journalisten Helle Mogensen debuterer med en stilfærdig provinskrimi, bortset fra de usædvanligt mange mord, med en forfriskende og menneskelig heltinde.

Veritas maskinerne

Niels Kjeld Thorsen

Indsigtsfuld og meget vellykket roman om Erichs opvækst i Østberlin fra 1944 til hans liv i nutidens Berlin, som er præget af løgne, fortielser, savn og hjemve.

 

Væddermændenes nat

Tobias Stenbæk Bro

Mørk og spændende første bind af ny lovende fantasy-serie for voksne. Det er slet ikke til at forstå, at det er en debutroman.