Logo
Bogliste

Odense i litteraturen

Der var engang ... en digter som skrev et eventyr om at blive til en svane. 
Siger man Odense siger man også H.C. Andersen. Byens stolte digter som nutidens forfattere stadig lader sig inspirere af. 

Denne liste er alle bøger som foregår i Odense både i ældre tid og i nutiden. For Odense er faktisk meget mere end H.C. Andersen når det gælder litteratur.

Bøger på listen

Vaniljehuset

Mich Vraa

Helstøbt og velfortalt historisk roman om Dusinius, som kommer fra fattige kår i Odense. Hans drøm er at blive rig og berømt, og det bliver han, men lykkelig?

 

Lyskabinettet

Morten Ramsland

Thomas fortæller sin livshistorie til doktor Overbeck, hvis lyskabinet kaster lys over hans gåder. Ramsland har beriget dansk litteratur med et imponerede værk med stor menneskelig indsigt. 

 

Der er altid nogen at befri

Johanne Kirstine Fall

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.

Retrograd

Torben Munksgaard

Henrik er en stille sofakartoffel, der efter sin 50 års fødselsdag beslutter mentalt at blive yngre og bryder totalt med sin stille parcelhusidyl.

Havhesten

Vibeke Marx

Odense fortæller sin historie om store og små begivenheder og om menneskene, der bor omkring åen. En smuk, melodisk og poetisk fortælling, der vrimler med billedsprog.

Sumobrødre

Morten Ramsland

Sprælsk og melankolsk fortælling om løsgående drengebørn i et dansk 1980’er rækkehuskvarter i Odense.

Døderummet

Susanne Staun

Mød obduktionslokalernes Lisbeth Salander, i ny krimi af Susanne Staun. En krimi så dyster og original, at man fristes til at kalde den de danske krimiers bud på en film noir.

Odins labyrint

Mads Peder Nordbo

Odins Labyrint er et ambitiøst værk om tro, aner og viden, og krydret med mord, kærlighed og magt giver det en rigtig god cocktail.

Simmer

Arne Herløv Petersen

En historisk roman, der tager læseren med tilbage til 1100-tallets Danmark, hvor overgangen fra hedenskab til kristendom er i fuld gang. En sproglig læseoplevelse, der både er humoristisk og overbevisende.

Syndfloden og storbyen

Nikolaj Johansen

Spændende og velskrevet thriller der tager læseren med til et regnfyldt Odense og tættere på udødeligheden.

Storm

Einar Kárason

Einar Kárason har skrevet en forfriskende samtidsroman om en islandsk bistandsklient fra Vollsmose, der er hamrende usympatisk, men en fantastisk historiefortæller.