Logo
Bogliste

Bliv klogere på hjernen

Bliv klogere på den utrolige maskine, der er hjernen. Fra de nyeste neurovidenskabelige opdagelser til en dybere forståelse af hjernens funktioner byder vores liste på en rejse ind i et af menneskets mest avancerede og skrøbelige organer.

Bøger på listen

Hjernen er stjernen - dit eneste uerstattelige organ

Kaja Nordengen (f. 1987)

En veloplagt og underholdende hjernebog i et letforståeligt sprog skrevet af den norske læge og hjerneforsker Kaja Nordengen.

Musik på hjernen - hvad sker der i hjernen, når vi lytter til og spiller musik?

Peter Vuust

Musik er en stor og vigtig del af livet for mange af os, og i bogen "Musik på hjernen" sætter forfatter Peter Vuust fokus på musikken; han stiller spørgsmålstegn ved, hvad musik egentlig giver os, siden det er så vigtigt for os.

Frihedens pris

Peter Lund Madsen

Peter Lund Madsen giver et klart og lettilgængeligt billede af menneskehjernen, der er stor og avanceret og derfor også langt skrøbeligere end andre skabningers enklere hjerner.

En bog om hukommelsen

Peter Lund Madsen og Thomas Thaulov Raab

Populærvidenskabelig formidling af den fineste karat. ’En bog om hukommelse’ skaber overblik over den viden, der i øjeblikket er tilgængelig om hjernen og hukommelsen.

Hjernen - Historien om dig

David Eagleman

Hvordan former livet din hjerne, og hvordan former hjernen dit liv? Bogen om vores vigtige organ er til tider fortænkt og fortærsket, men samtidig interessant og tankevækkende.

Gør ikke skade

Henry Marsh

En neurokirurgs hudløst ærlige og velskrevne erindringsbog, der rækker ud over det lægefaglige og rent personlige ved også at inddrage etiske og eksistentielle synsvinkler.

Dr. Zukaroffs testamente

Peter Lund Madsen

Hvor er jeg? Hvad gør jeg? Disse to spørgsmål er frihedens spørgsmål, og i 'Dr. Zukaroffs testamente' kan du finde ud af, hvad de betyder for vores hjerne.

Sluk – kunsten at overleve i en digital verden af Imran Rashid

Imran Rashid

Mere end nogensinde før er der brug for viden om, hvad de massive digitale mængder information betyder for vores hjerne og krop. Og ikke mindst hvordan vi beskytter vores helbred i en digital brydningstid.