Logo
Bogliste

Fremmed i egen familie

“After a good dinner one can forgive anybody, even one’s own relations” - Oscar Wilde

Ingen kan argumentere imod betydningen af familie. Hvad end vi har et kærligt eller distancerede forhold til vores forældre, børn og søskende - eller manglen på sådanne relationer - kan have stor indflydelse på vores liv. Vi har samlet et udvalg af romaner der mestrer i at beskrive de svære relationer.

Bøger på listen

Den, der lever stille

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skovs roman er en stærk beretning om opvækst, provinsliv, familierelationer og frigørelse. 

De nærmeste

Lotte Kirkeby

Anna og hendes søskende skal begrave deres forældre, men der er noget, de er uenige om, i tankevækkende familieroman om de nærmeste, som ikke altid er nærmest.

I familiens skød

Christina Hesselholdt

Det kan være ensomt og smertefuldt at leve i en familie – "som at bide i sølvpapir". En gyngende pige i en blomstret sommerkjole.

Begyndelser

Carl Frode Tiller

Livet må forstås baglæns, men leves forlæns i denne suverænt vellykkede udviklingsroman, som starter med slutningen og slutter med begyndelsen.

Stillezone

Shosha Raymond (f. 1993)

Barndomserindring, kvindeidentitet og jødisk slægtshistorie blandes i sanselig og vellykket debutroman, der skildrer et kaotisk sind.

Arv og miljø

Vigdis Hjorth

Barsk, rystende og velskrevet roman om fortielser, anklager og umulig forsoning. En værdig kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris.

Mors gaver

Cecilie Enger

Gennem julegavelister fra de sidste tre årtier forsøger en voksen kvinde at forstå sig selv, familierelationerne og moderen der er ramt af Alzheimers sygdom.

Ly

Emma Bess

Emma Bess’ romandebut kommer rundt om interessante temaer som det svære forældre-barn-forhold og erindringens væsen, men ender som en uforløst romanoplevelse.